Syksyn sävel -retron juontaja: Yltiöseksuaalinen Kikka oli oman aikansa Lady Gaga!

Syksyn sävel -retron juontaja Tanja Huutonen paljastaa AVAlle omat ikivihreät suosikkinsa ja mitä mieltä hän on oman aikansa ilmiöstä, yltiöseksuaalisesta Kikasta.

Ohjelmaa juontava Tanja Huutonen vie AVAn katsojat takaisin 1970- ja 1980-luvulle kulta-aikojen hittien pariin. Huutosen omat ikivihreät suosikit ovat kasari- ja ysäriajoilta, joita päästään näkemään iki-ihanien hittien ja floppien parissa.

– Olin ihan unohtanut, miten ihania ja koskettavia kappaleita tuolloin oli. Esimerkiksi Tauskin ihanaSinä vain -kappale vuodelta 1994 sekä Paula Koivuniemen hitti Siivet vuodelta 1988, Huutonen luettelee.

Myöskin erilaiset bilekappaleet, kuten KikanSukkula venukseen ja FrederikinMarkkinarako saavat Huutosen mukaan monien tanssijalan vipattamaan.

Kikassa ja Lady Gagassa samoja piirteitä

Kikan hitti Sukkula venukseen oli Tanja Huutosen mielestä suorastaan ilmiömäinen. Vaikka hän itse ei Kikan nimikirjoitusten tai keikkojen perässä kipittänyt, Huutonen pitää Kikkaa uskomattomana ilmiönä. Levy-yhtiö takoi rahaa Kikan eroottisesti latautuneella diskomusiikilla ja seksidiiva-statuksella. Kikkaa ihailtiin, mutta myös kauhisteltiin.

– Kikka oli mielestäni oman aikansa Lady Gaga! Huutonen huudahtaa.

Sukkula venukseen -esityksessä hänen koko minimaalinen asunsa oli tehty pelkästä kuplamuovista, alla Kikalla oli pelkät tangat. Hän herätti tuolloin keskustelua ja ärsytti ihmisiä, Huutonen vertaa.

– Kikka oli yltiöseksuaalinen pukeutumiseltaan, laulunaiheiltaan ja liikkeiltään. Koko olemukseltaan!

Kirsi Kikka Sirén nukahti ikuiseen uneen 3. joulukuuta 2005. Artisti oli tuolloin 41-vuotias.


AVAlla lauantaisin klo 18. Syksyn sävelet esitetään kokonaisuudessaan vuosilta 1971–1981.


Lue myös:

käydään läpi vuodet 1982–2001! Syksyn sävel -retro MTV3:lla lauantaisin klo 20.


Teksti: Katri Koskinen

Kuvat: AVA, Lehtikuva.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja