Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syksyinen porsaspata 10.10.2001

Julkaistu 11.10.2001 11:45

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo kertomassa mielipiteitään ikäihmisten ruoasta Vanhusten viikolla.

600 g porsaan rasvatonta lapaa
lohko (240 g) lanttua
3-4 (240 g) porkkanaa
pala (240 g) selleriä
1 iso (220 g) sipuli
vajaa 1 l vettä
1-2 lihaliemikuutiota
10-12 kokonaista maustepippuria
10-12 kokonaista mustapippuria
1-2 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
4 laakerinlehteä
persiljaa

1. Leikkaa liha isohkoiksi ja kasvikset 2x2 cm:n kuutioiksi ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Voit vaihdella kasvisten suhdetta, mutta niiden kokonaismäärä on n. 1 ½ kertainen lihan nähden.
2. Levitä lihat ja kasvikset voideltuun uunivuokaan ja nosta vuoka uuniin 200 asteeseen n.20 minuutiksi eli kunnes pinta on vähän ruskistunut.
3. Kaada vesi, lihaliemikuutio ja mausteet (maustepussissa) kattilaan ja anna hautua puolisen tuntia. Poista mausteet tai kaada liemi mausteineeen lihojen ja kasvisten päälle.
4. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä 1-1 ½ tuntia. Jos liemi haihtuu liikaa peitä vuoka alumiinifoliolla.
5. Tarkista kypsyys ja maku. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa padan seuraksi perunaa ja leipää.

Lisää aiheesta:

Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremminEliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"

  • Eilen19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin