Syksyinen porsaspata 10.10.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo kertomassa mielipiteitään ikäihmisten ruoasta Vanhusten viikolla.

600 g porsaan rasvatonta lapaa
lohko (240 g) lanttua
3-4 (240 g) porkkanaa
pala (240 g) selleriä
1 iso (220 g) sipuli
vajaa 1 l vettä
1-2 lihaliemikuutiota
10-12 kokonaista maustepippuria
10-12 kokonaista mustapippuria
1-2 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
4 laakerinlehteä
persiljaa

1. Leikkaa liha isohkoiksi ja kasvikset 2x2 cm:n kuutioiksi ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Voit vaihdella kasvisten suhdetta, mutta niiden kokonaismäärä on n. 1 ½ kertainen lihan nähden.
2. Levitä lihat ja kasvikset voideltuun uunivuokaan ja nosta vuoka uuniin 200 asteeseen n.20 minuutiksi eli kunnes pinta on vähän ruskistunut.
3. Kaada vesi, lihaliemikuutio ja mausteet (maustepussissa) kattilaan ja anna hautua puolisen tuntia. Poista mausteet tai kaada liemi mausteineeen lihojen ja kasvisten päälle.
4. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä 1-1 ½ tuntia. Jos liemi haihtuu liikaa peitä vuoka alumiinifoliolla.
5. Tarkista kypsyys ja maku. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa padan seuraksi perunaa ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat