Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syksyinen porsaspata 10.10.2001

Julkaistu 11.10.2001 11:45

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo kertomassa mielipiteitään ikäihmisten ruoasta Vanhusten viikolla.

600 g porsaan rasvatonta lapaa
lohko (240 g) lanttua
3-4 (240 g) porkkanaa
pala (240 g) selleriä
1 iso (220 g) sipuli
vajaa 1 l vettä
1-2 lihaliemikuutiota
10-12 kokonaista maustepippuria
10-12 kokonaista mustapippuria
1-2 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
4 laakerinlehteä
persiljaa

1. Leikkaa liha isohkoiksi ja kasvikset 2x2 cm:n kuutioiksi ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Voit vaihdella kasvisten suhdetta, mutta niiden kokonaismäärä on n. 1 ½ kertainen lihan nähden.
2. Levitä lihat ja kasvikset voideltuun uunivuokaan ja nosta vuoka uuniin 200 asteeseen n.20 minuutiksi eli kunnes pinta on vähän ruskistunut.
3. Kaada vesi, lihaliemikuutio ja mausteet (maustepussissa) kattilaan ja anna hautua puolisen tuntia. Poista mausteet tai kaada liemi mausteineeen lihojen ja kasvisten päälle.
4. Nosta vuoka takaisin uuniin ja kypsennä 1-1 ½ tuntia. Jos liemi haihtuu liikaa peitä vuoka alumiinifoliolla.
5. Tarkista kypsyys ja maku. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa padan seuraksi perunaa ja leipää.

Lisää aiheesta:

Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?