Svenska Yle: Porvoon poliisiampumisista epäillyistä miehistä toisella tuomio Ruotsissa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Svenska Ylen keräämien tietojen mukaan nyt 30-vuotias vanhempi veljeksistä tuomittiin Tukholman käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta vuonna 2012.

Tuolloin 22-vuotias mies tuomittiin 40 päiväsakkoon.

Tuomio liittyy Tukholman Södermalmilla tapahtuneen jalkapallohuligaanien yhteenoton jatkoselvittelyyn. Poliisin oli tarkoitus kuulustella osaa epäillyistä, jotka viettivät iltaa ravintolassa.

Epäiltyjen joukossa oli tuolloin myös Suomen poliisiampumisista epäilty vanhempi veli, joka yritti paeta kuulustelijoitaan. Svenska Ylen mukaan miehen ja poliisien välille syntyi painiottelu. Miehen taltuttamiseen tarvitiin lopulta neljä poliisia.

Veljeksiä epäillään muun muassa useista murhan yrityksistä

Veljesten epäillään avanneen tulen poliisia kohti Porvoossa sijaitsevalla Ölstensin yritys- ja pienteollisuusalueella varhain sunnuntaiyönä. Ammuskelun syy on hämärän peitossa.

Poliisi otti miehet kiinni rajun takaa-ajon jälkeen sunnuntai-iltana Ikaalisten lähistöllä. Toinen epäillyistä on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen ja toinen Ruotsin kansalainen.

Miehiä epäillään muun muassa useista murhan yrityksistä.

Koko Svenska Ylen juttu luettavissa täältä.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat