Hymy ja Alibi: Granholmin veljekset ampuivat Porvoossa poliisia, jonka isä pidätti heidän tuttavansa 1990-luvulla

Poliisien murhayrityksestä epäillyt veljekset vangittiin 5:37
Video: MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén pui Porvoon ampumistapausta Kymmenen uutisissa.

Porvoon poliisiampumisen motiivina oli sukukosto, Hymy-lehdessä julkaistussa artikkelissa väitetään.

Alibin päätoimittaja Mika Lahtosen kirjoittamassa artikkelissa kerrotaan, että Porvoon ampumisista epäillyillä Granholmin veljeksillä oli mahdollisesti kaunaa poliisia kohtaan, sillä kaksikon sukulaismies otettiin 1990-luvulla poliisin toimesta kiinni.

Lehden mukaan veljekset olivat Porvoon poliisiampumisten tapahtumapäivänä pyrkineet kontaktiin juuri ampumisen kohteeksi joutuneen poliisipartion kanssa.

Lehti väittää, että kaksikko olisi jo muutamaa tuntia ennen varsinaista ammuskelua pyytänyt yhtä poliisipartiota toisaalle, mutta todennut kyseessä olevan ”väärä partio”.

Poliisiampumisten tapahtumapaikalla, Koneistajantiellä, kaksikko oli lehden mukaan soittanut uudestaan hätäkeskukseen ja tehnyt väärän ilmoituksen rikoksesta. Poliisin saavuttua kaksikko oli todennut tämän partion ”oikeaksi” ja aloittanut ammuskelun.

Lehden mukaan ammuskelun kohteeksi joutuneessa partiossa oli konstaapeli, joka on 90-luvulla sukulaismiehen kiinniottoon osallistuneen poliisin poika.

Poliisi ei ole kommentoinut ampumisten motiivia millään tavalla. MTV Uutiset ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa, rikoskomisario Kimmo Huhta-ahoa torstaiaamuna.

Poliiseja päin ammuttiin Porvoossa Öhlstensin pienteollisuus- ja yritysalueella yöllä 25. elokuuta.

Poliisi otti epäillyt kiinni samana iltana noin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Tampereen seudulla.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi viime torstaina ruotsalaisveljekset Richard Nicholas Granholmin ja Raymond Anthony Granholmin kahdesta murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä.

Lue myös:

    Uusimmat