Sveitsin NHL-tähti Kevin Fiala hermostui suomalaistoimittajan kysymyksestä

Kevin Fiala ilahtui Sveitsin MM-finaalipaikasta – "Iso juttu koko maalle" 1:41
Kevin Fiala ilahtui Sveitsin MM-finaalipaikasta – "Iso juttu koko maalle"

Sveitsin NHL-tähden Kevin Fialan energiat loppuivat lauantain välieräottelun jälkeen.

Sveitsin avausmaalintekijä Fiala jakeli vaikka kuinka kauan kommentteja eri televisiolähetyksiin lauantain Kanada-välierän päätteeksi. Sveitsi oli juuri voittanut pelin rankkareiden jälkeen 3–2 ja edennyt finaaliin. Fiala osui voittomaalikilpailussa.

Kun NHL-seura Los Angeles Kingsin hyökkääjä asteli Prahan O2 Areenan uumenissa viimeisen toimittajaryppään luokse, hän yritti vielä sinnitellä.

– Hyvältähän tämä tuntuu, kieltämättä. Koko maa voi olla ylpeä meistä ja me voimme olla ylpeitä itsestämme. Pitää vain jatkaa huomiselle tästä, Fiala aloitti.

Puoliksi tshekkiläiseltä Fialalta kysyttiin, että kuinka erityistä hänelle on kohdata juuri Tshekki sunnuntain loppuhuipennuksessa.

– On spesiaalia olla ylipäätänsä finaalissa. Ei sillä niin väliä, että kuka on vastassa. Tämä oli aikamoinen vuoristoratapeli. Paljon tunteita ja käänteitä. Olen ylpeä siitä, että miten reagoimme. Heillä oli oma vahva hetkensä lopussa ja tapoimme heidän ylivoimasaumansa. ”Leo” (Leonardo Genoni) oli aivan uskomaton maalissa. Nyt pitää vain valmistautua tulevaan, Fiala vastasi.

Tämän jälkeen suomalaistoimittaja tiedusteli Fialalta, että pitäisikö MM-kisojen ratkaisupelit pelata loppuun asti viidellä viittä vastaan. Toimittaja viittasi siihen, miten Kanadan kapteeni, NHL-hyökkääjä John Tavares oli ollut tätä mieltä.

Fiala ei innostunut aiheesta.

– Hän (Tavares) saa ajatella niin. Minulla ei ole energiaa vastata tähän kysymykseen, Fiala tiuskaisi ja lopetti englannin puhumisen samaan syssyyn.

Tshekin ja Sveitsin MM-finaali alkaa sunnuntaina Suomen aikaan kello 21.20. Ruotsin ja Kanadan pronssipeli starttaa puolestaan kello 16.20.

Lue myös:

    Uusimmat