Sveitsi lohkovoittoon – kyseenalaiset taklaukset sävyttivät kamppailua Toni Söderholmin Saksaa vastaan

Sveitsi varmisti A-lohkon voiton jääkiekon MM-kisoissa voittamalla Toni Söderholmin Saksan voittolaukausten jälkeen lukemin 4–3. Saksa on lohkon kakkonen. Ottelu oli fyysinen ja rajujen, kiistanalaistenkin taklaustilanteiden sävyttämä.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Avauserässä tehtiin yhteensä kolme maalia. Saksa käänsi Sveitsin avausminuutilla iskemän maalin erän edetessä itselleen 2–1-johtoasemaksi.

Kakkoserässä vastavuoroisuus jatkui. Sveitsi nakutteli kaksi osumaa. Erässä puhutti erityisesti Samuel Soramieheen kohdistunut raju taklaus.

Kolmannessa erässä Sveitsin supertähti Denis Malgin taklasi erittäin suurella voimalla Saksan Leon Gawankea kulmatilanteessa. Gawanke jäi kentän pintaan verissä päin. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Hetkeä myöhemmin Saksa tasoitti ottelun ylivoimalla.

Katso Malginin pahaa jälkeä tehnyt taklaus pääkuvan videolta!

Ottelu eteni jatkoajalle tasalukemissa 3–3. Tämä varmisti Sveitsin lohkovoiton. Saksa olisi tarvinnut täyden pistepotin ykkössijaan. Saksa kuitenkin sementöi kakkospaikkansa. Slovakia, Tanska ja Kanada ratkovat kaksi jäljellä olevaa pudotuspelipaikkaa myöhemmin tänään.

Jatkoajan ollessa maaliton ratkaisua haettiin voittolaukauksilta. Sijoituksille merkityksetön rankkarikisa päättyi Sveitsin voittoon, ja näin ollen alppimaa on lohkoykkönen ilman ainoatakaan tappiota.

Ruotsi voitti Tampereella samaan aikaan Latvian lukemin 1–0. Tämä tarkoittaa, että Leijonat tarvitsee lohkovoiton varmistaakseen täydet kolme pistettä Tshekiltä illan huippuottelussa. Puolivälieräparit ovat vielä täysin auki.