Sveitsi kuritti Tanskaa historiallisin numeroin – juuteille karu paluu maanpinnalle MM-kisoissa

Sveitsi jyräsi Tanskan jääkiekon miesten MM-kisojen alkulohkon ottelussa peräti lukemin 6-0. Se on Sveitsille suurin voitto, jonka se on onnistunut ottamaan Tanskasta 20 vuoden ajanjakson aikana.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa 14 kertaa 20 vuoden aikana. Sveitsi on voittanut näistä kohtaamisista kaikki paitsi kaksi. Viimeisin voitto tuli helmikuussa Pekingin talviolympialaisissa, kun Tanska oli parempi lukemin 5-3. Sveitsi on enimmillään voittanut Tanskan 20 vuoden aikana viidellä maalilla. Tämä on tapahtunut kahdesti, vuosina 2008 ja 2009.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi toisessa erässä, jossa Sveitsi viimeisteli neljä osumaa. Joukkueen ylivoimapeli oli erinomaisella tasolla, se viimeisteli kuudesta osumasta kolme ylivoimalla. Sveitsin suurin nimi oli Zürichin hyökkääjä Denis Malgin, joka viimeisteli tehopisteet 1+3=4. 

Tanskalle murskatappio oli paluu maanpinnalle, sillä se voitti avausottelussaan Kazakstanin 9-1. Sveitsi otti nyt toisen voittonsa ja nousi kuuteen pisteeseen. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Italia 5-2.

Katso pääkuvan videolta Sveitsin toisen erän ilotulitusta.

Lue myös:

    Uusimmat