Mainos

SVD: Ruotsin poliisi epävarma rajatarkastuksista – Juutinrauman silta ruuhkautumassa?

Etelä-Ruotsin poliisi on epävarma siitä, miten rajatarkastukset toteutetaan Juutinrauman sillalla. Juutinrauman sillan kautta Tanskaan ja Ruotsiin kulkee päivittäin noin 18 000 työmatkalaista, kertoo Svenska Dagbladet.

Ruotsin hallitus ilmoitti eilen ottavansa väliaikaisesti rajatarkastukset takaisin käyttöön maan rajoilla. Rajatarkastukset aloitetaan tänään klo 13 Suomen aikaa.

Skånen poliisin tiedottaja kertoo Svenska Dagbladetille, että suunnitelmat Juutinrauman sillan valvonnasta ovat vielä kesken. Juutinrauman silta yhdistää Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön.

– Me suunnittelemme vielä, miten pystymme tarkastamaan niin monta kuin mahdollista sillalla. Tämä on vielä auki, Ewa-Gun Westford sanoo lehdelle.

Ruotsin poliisi pitää tänään puolelta päivin tiedotustilaisuuden medialle rajatarkastusten käyttöönotosta. Poliisi on kuitenkin jo kehottanut ruotsalaisia pitämään passinsa tai EU-henkilötunnuksensa mukanaan jos he matkustavat EU-maiden välillä, kuten Tanskaan tai Suomeen.

Juutinrauman sillan ylittää miljoonia ihmisiä vuosittain. Juutinraumansillan tiedottaja Sanna Holmqvist kertoo Sydsvenskan-lehdelle, että vielä ei ole tietoa, miten rajatarkastukset vaikuttavat suuren sillan liikenteeseen.

– Tällaista valvontaa ei ole tehty sillalla aikaisemmin. Kello 12 ei ole kuitenkaan työmatkalaisten kannalta se ruuhkaisin hetki.

Juutinraumansillalla Ruotsin ja Tanskan kulkee myös juna. Junalla matkustaa töihin maiden välillä tuhansia ihmistä päivittäin. Vielä ei ole siitäkään lehden mukaan tarkkaa tietoa, miten junaliikenne kulkee rajatarkastusten tultua käyttöön.

– Odotamme ohjeita vielä poliisilta. Olemme kuitenkin kehottaneet matkustajiamme ottamaan passin mukaansa, kertoo Skånetrafikenin viestintäpäällikkö Ulrika Mebius.

Rajatarkastuksen lisäksi myös lauttaliikenne Saksasta, sekä Tanskasta Ruotsiin tarkastetaan. Rostockista seilaava Stena Line aloitti jo aamulla passitarkastukset matkustajilleen, kertoo uutistoimisto TT.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.