Suvi Minkkiseltä mahtava nousu – Mari Eder räiski sakkoja

Suvi Minkkinen on sijoittunut 19:nneksi ampumahiihdon maailmancupin naisten takaa-ajokilpailussa Itävallassa. Lähtösijalta 38 startannut Minkkinen selvitti Hochfilzenissä neljä ampumapaikkaa yhdellä sakolla ja tuli 10 kilometrin hiihtomatkan jälkeen maaliin runsaat kaksi minuuttia kärjen takana.

Minkkisen ainoa ohilaukaus tuli toisesta makuuammunnasta.

Minkkisen sijoitus on hänen kauden toiseksi parhaansa. Maailmancupin avausviikolla Kontiolahdella Minkkinen oli takaa-ajossa 15:s.

Kontiolahden ja Hochfilzenin takaa-ajoissa oli sama voittaja, Ranskan Julia Simon. Tänään Simon selvitti neljä ampumapaikkaa yhdellä sakkokierroksella. Hän kukisti Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin 19,6 sekunnilla ja kolmanneksi sijoittuneen Tshekin Marketa Davidovan 28,1 sekunnilla.

Eilisen pikakilpailun saksalaisvoittaja Denise Hermann-Wick putosi kolmen sakon rasittamana viidenneksi. Vahvan ruotsalaisrintaman paras oli Elvira Öberg nelossijallaan.

Suomalaisista Mari Ederin kisa meni pilalle pystypaikoilla, joilta kertyi yhteensä kuusi sakkokierrosta. Eder oli seitsemällä sakolla 31:s ja hävisi voittajalle lähes kolme ja puoli minuuttia. Erika Jänkä keskeytti kolmannen ampumapaikan jälkeen. Siihen mennessä ohilaukauksia oli kertynyt kolme.

Maailmancup jatkuu miesten viestillä kello 14.40. Suomi kilpailee kvartetilla Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.