Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suussa sulavia jälkiruokia

suklaakonvehti
suklaakonvehtiCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 15.10.2003 13:55

Monia hyödyllisiä uusia oppeja toivat pääkylmäköt Terhi Rosendahl ja Juha Rissanen L 'Ecole du Grand chocolat Varlhonan suklaa- ja jälkiruokakursseilta Ranskasta. -Kermavaahto on mennyttä historiaa jälkiruokien lisäkkeenä ja suklaamousse valmistetaan aiempaa paljon kevyempänä, he kertoivat Helsingissä. Kylmäköt työskentelevät Viking Linen aluksilla ja aikovat hemmotella matkustajia monilla suklaisilla jälkiruoilla. -Kurssilla tähdennettiin erityisesti huolellista työskentelyä. Kaikki ainekset punnitaan tarkoin ja lämpötilat tarkistetaan huolellisesti, Juha Rissanen ja Terhi Rosendahl totesivat.

Perinteinen suklaamousse tehdään entistä kevyemmäksi ja se on myös nopea valmistaa. Kananmunat jätetään pois ja kerman osuutta vähennetään. Suklaan maku tulee tällöin paremmin esille. Kermavaahdon sijaan jälkiruokiin tehdään vaahto vedestä, sokerista, liivatteesta ja jostain alkoholista (esim. raki).

Shifonetissa seoksesta saadaan tosi kevyt vaahto. Varlhonan suklaatehdas sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Lyonista. Kaakaopavut tehtaalle tuodaan suoraan viljelmiltä Venezuelasta, Karibian saarilta ja Madagaskarilta. Reseptit on suunniteltu neljälle herkkusuulle. Kotioloissa harva pystyy mittailemaan määriä näin tarkasti. Maistuvaa syntyy varmasti, vaikka aavistuksen verran toimittaisiinkin "taiteen tiliin" -fiiliksellä.

Pur Caraibe suklaaparfait Valrhona

230 g vatkattua kermaa
162 g tummaa suklaata
60 g valkuaista
100 g sokeria
Valmista ensin sveitsiläinen marenki. Kypsennä sokeri ja valkuainen 50-asteiseksi. Vatkaa kylmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa 50 -asteiseksi ja vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään marenki ja suklaa. Anna jäähtyä hiukan (noin 35 asteeseen). Kääntele kermavaahto varovasti sekaan. Vuoraa muovikelmulla tunnelivuoka ja kaada parfaitmassa siihen. Pakasta. Irrota parfait vuoasta ja leikkaa viipaleiksi.

Omena-inkivääri -kompotti

5 vihreätä omenaa kuutioina
40 g tuoretta inkivääriä raastettuna
200 g sokeria
2 appelsiinin mehu
10 rosepippuria

Paahda sokeri, inkivääri ja lisää appelsiinimehu. hauduta puolet nesteestä pois. Lisää lopuksi omenakuutiot ja rosepippuri. Tarjoile lämpöisenä suklaaparfaitin kanssa.

Suklaatryffelit

125 g kuohukermaa
139 g tummaa suklaata
40 g voita
24 g glukoosia
kookoshiutaleita

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kerma ja glukoosi, kaada pienissä erissä suklaan päälle. Sekoita elastiseksi massaksi. Kaada jäähtymään toiseen astiaan. Kun massan lämpötila on 35 astetta, voi lisätään sekaan. Lämpötilan mennessä alle 20 asteen, pyörittele suklaapalloja. Pyörittele lopuksi vielä kookoshiutaleissa.

Suklaamousse Ivoire Vanilja

137 g maitoa, 3 %
1 vaniljatanko
4 g liivatetta
175 g valkosuklaata
185 g kermavaahtoa (kevyesti vatkattu)

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko, sekoita liotetut liivatelehdet maidon sekaan. Kaada maitoseos pienissä erissä suklaan päälle ja vatkaa elastiseksi. Kun massan lämpötila on noin 35-40 astetta, lisätään vatkattu kerma joukkoon. Kaada pieniin vuokiin ja laita kylmään.

Kevyt vadelmainen suklaamousse Manjari

10 g tummaa suklaata
86 g maitoa, 3 %
1 g liivatetta
174 g kahvikermaa

Vadelma-canache suklaamoussen sisään:
100 g valkosuklaata
50 g vadelmasiirappia

Vadelmasiirappi:
80 g pakastevadelmaa ja 1 rkl vettä
60 g sokeria
Keitä vadelmat ja sokeri 103 asteiseksi ja siivilöi liemi. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja kaada kuuma siirappi suklaan päälle. Vatkaa elastiseksi massaksi. Jäähdytä ja pyörittele palloja. Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta maito. Liota liivatelehti ja purista kuivaksi. Laita liivatelehti maidon sekaan. Kaada maito suklaan joukkoon hiljalleen ja sekoita elastiseksi. Kerma lisätään, kun suklaamassa on jäähtynyt 55 asteiseksi. 3Kaada annosvuokiin. Paina vadelma-canache suklaamoussen sisään ja laita jäähtymään kylmiöön. Jos siirappia jää, sen voi kaataa suklaamoussen päälle tarjolle laitettaessa.

(MTV3/STT)

Lisää aiheesta:

Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!

  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus