Suuri teinimurhaajajahti Ruotsissa – kaksikko ryntäsi vaatekauppaan ja auttoi miestä päähän ampuneen nuorukaisen karkuun

Ruotsissa jahdataan vankilomalta paennutta 18-vuotiasta murhaajaa, kertoo Aftonbladet.

Murhasta tuomittu 18-vuotias nuorukainen oli alkuviikosta vartioidulla vankilomalla Göteborgissa, kun tilanne sai erikoisen käänteen.

Paikalle oli kaahannut taksilla kaksi miestä, jotka olivat vapauttaneet 18-vuotiaan vangin ja paenneet hänen kanssaan paikalta vaate-outletmyymälästä. Kaikki tämä tapahtui vartijoiden silmien edessä.

Aftonbladetin mukaan paossa avustaneet miehet olivat 17–20-vuotiaita ja tummaihoisia. Toinen oli fyysisesti vahva ja pukeutunut sinisiin vaatteisiin, toisella oli puolestaan mustat vaatteet ja musta hattu.

Poliisi on etsinyt vankikarkuria sekä häntä avustaneita miehiä paosta lähtien. Keskiviikkona poliisi teki ratsioita useisiin osoitteisiin eri puolilla Göteborgia ja useita muita ihmisiä on pidätetty pakomatkaan liittyen.

Tuomittiin pizzeriamurhasta

Pakosalla oleva mies oli tuomittu väkivaltaisesta murhasta, jonka hän teki tammikuussa 2018. Mies oli tuolloin vasta 16-vuotias.

Aftonbladetin mukaan nuorukainen oli kävellyt sisään ravintolaan ja ampunut 24-vuotiasta miestä kuolettavasti päähän ja niskaan.

Mies tuomittiin myös muista teoista kuin murhasta. Hänen hallustaan löydettiin käsiase ja konekivääri sekä 600 grammaa kannabista. 

Lehden mukaan murha liittyi kahden tukholmalaisen jengin välienselvittelyyn.

Nuorukainen tuomittiin teoistaan kolmeksi vuodeksi nuorisovankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat