Mainos

Susanne Päivärinta irtisanoutuu Yleltä – kritisoi päätoimittajaa sensuurista

Toimittaja Susanne Päivärinta irtisanoutui torstaina Ylen palveluksesta. Hän kritisoi päätoimittaja Atte Jääskeläistä sensuurista.

Päivärinta tiedotti irtisanoutumisestaan työtovereilleen lähettämässään sähköpostissa.

– Ihanat kollegat, on aika sanoa good bye! Lähes 20 vuotta suoria kysymyksiä suorissa lähetyksissä.  Huikea matka tv:n tekemisen – niin kameran edessä kuin takana, Päivärinta kirjoittaa sähköpostissa.

– Journalistina olen ollut ennen kaikkea vastuussa yleisölleni. Heillä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Nöyrä kiitos katsojille luottamuksesta, huikeasta palautemäärästä ja arkaluonteisistakin dokumenteista! Kiitos myös kaikille haastateltaville, Päivärinta jatkaa.

Viestissään Päivärinta kritisoi rajusti päätoimittaja Atte Jääskeläistä.

– Päätoimittaja Atte Jääskeläinen. Kiitos, kun suostuit haastateltavakseni A-studioon 30.11.16. Otetaanko joskus uusiksi? Sensuurisi ja kova johtamistyylisi tunnetaan jo Japania myöten. Oliko Yleisradion eettisten ohjeiden mukaista antaa kirjallinen varoitus ja irtisanomisella uhkaus Ruben Stillerille pelkästä pääministeri Sipilän ajattelemisesta? Seisotko yhä sen väitteesi takana, että totaalikielto olla käsittelemättä pääministeri Sipilää oli perustelua, koska Sipilä oli ollut käytännössä 4 päivää Ylessä pääuutinen.

Sähköpostinsa Päivärinta allekirjoittaa nimellä "Sensuroimaton Päivärinta".

Jo kolmas irtisanoutuja

Kohu Ylen ympärillä syntyi marraskuussa, kun Suomen Kuvalehti kertoi pääministeri Juha Sipilän yrittävän vaimentaa Ylen Terrafame-uutisointia.

Päivärinta tenttasi Jääskeläistä A-studiossa tuoreeltaan ensimmäisen Sipilä-uutisen aikaan. Lähetyksessä Päivärinta kysyi päätoimittajalta mieleenpainuvasti, saako hän nyt potkut.

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen ja toimittaja Salla Vuorikoski irtisanoutuivat joulukuussa. Eronen kertoi syyksi erimielisyydet sananvapaudesta päätoimittajan kanssa. Vuorikoski vetosi erityisesti ongelmiin Ylen riippumattomuudessa.

Päivärinnan irtisanoutumisesta uutisoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.