Mainos

Surkea talous, EU:n haukkuja – näin Suomen uusi hallitus puhuttaa maailmalla

Maailmalla Suomen ministerivalinnat on otettu vastaan hieman ihmetellen.

Isointa ihmetystä on kenties herättänyt EU-kriittisyydestään tunnetun Soinin valinta ulkoministeriksi. Asian ovat nostaneet tapetille muun muassa Financial Times ja Telegraph.

Timo Soini, perussuomalaisten johtaja on pitkään haukkunut EU:ta ja erityisesti kahta Kreikan tukipakettia, vaikkakin hän lievensi retoriikkaansa, kun puolue lähestyi valtaa, Financial Timesissa todettiin.

Telegraphissa myös entisen pääministeri Alexander Stubbin valintaa valtiovarainministeriksi arvioitiin pieneksi yllätykseksi. Tiettyjen Euroopan maiden kannalta lehti piti kuitenkin valintaa hyvänä.

– Stubbin valinta valtiovarainministeriksi on todennäköisesti tervetullut uutinen euroalueen velallisille maille, etenkin Kreikalle.

Niin Financial Timesissa kuin Telegraphissakin kiinnitettiin myös huomiota Suomen kehnoon taloustilanteeseen.

– Suomen talous on yksi heikoimpia Euroopassa, se kärsii rajusta kilpailukyvyn tipahtamisesta sekä kehnosta ikärakenteesta: sen yhteiskunta on maailman nopeimmin ikääntyvä Japanin jälkeen, Financial Times kirjoitti.

Telegraphissa uuden pääministeri Juha Sipilän katsottiinkin joutuvan ”isojen ja kipeiden päätösten eteen”. Financial Times katsoi, että Sipilällä riittää kuitenkin rahkeita näiden päätösten tekemiseen.

– Sipilä, miljonääri ja entinen telealan johtaja, on innokas johtamaan hallitusta samaan tapaan kuin yritystä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.