Surkea sattuma myöhästyttää kauppakeskus Redin yhteyteen tulevan tornitalon valmistumista – rikkoutunut vesijohto ruiskutti alas 32. kerroksesta

Helsingin Kalasataman alueelle rakennettavan tornitalo Majakan työmaalla on sattunut vesivahinko. Rakentajayhtiö SRV:n mukaan vuoto viivästyttää talon valmistumista.

Redin Majakassa on sattunut aamuyöllä 21. helmikuuta vesivahinko, joka johtui väliaikaisen rakennustöitä palvelevan vesijohdon rikkoutumisesta kerroksessa 32, mistä vesi on valunut alaspäin. Vartija havaisi vahingon kello 3.

SRV:n mukaan vahinko on laajuudeltaan merkittävä ja sillä tulee olemaan valitettavasti vaikutusta valmistumisaikatauluun.

SRV on ryhtynyt heti akuutteihin toimenpiteisiin. SRV teettää ulkopuolisella alan asiantuntijalla kosteuskartoituksen, jonka pohjalta korjausten laajuus ja aikataulu selviävät.

SRV tiedottaa asukkaita sitä mukaa, kun tietää asiasta enemmän.

– Kartoitamme tilannetta yhdessä vakuutusyhtiön kanssa. Ikävä tilanne ei aiheuta asunnonostajille lisäkustannuksia. Rakennustyömailla on rakennustyövakuutus tällaisia yllättäviä vahinkoja varten, SRV kertoo.

– Vesivahinko on todella ikävä takaisku. Kaikki sympatiamme ovat muuttoa odottavien majakkalaisten puolella. Nyt keskitämme voimamme siihen, että kaikki vesivahingon aiheuttamat vauriot korjataan ja asukkaat saavat rakenteiltaan terveen ja turvallisen kodin, sanoo tiedotteessa SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen.

Lue myös:

    Uusimmat