Mainos

Surkea sää hiihtotunnelien onni

Sukset ovat suihkineet vinhasti hiihtotunneleissa loppuvuoden aikana. Maastohiihtäjät ovat hakeutuneet sankoin joukoin sisätiloihin harrastamaan lajiaan, koska leudon sään vuoksi ulkona hiihtäminen on toistaiseksi onnistunut vain harvassa paikassa.

Leppävirran hiihtoareenassa on ollut selvästi vilkkaampaa kuin vuosi sitten. Toimitusjohtaja Esa Salmiheimo arvioi, että marraskuussa areenassa hiihti neljätuhatta henkeä. Se on 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Ulkona ensilumenladun avaaminen on lykkääntynyt pitkälle joulukuuhun, koska talven tulo on vitkastellut Pohjois-Savossakin.

– Viime vuonna ulkoladut olivat auki jo marraskuun alusta, Salmiheimo kertoi.

Myös Jämijärvellä Satakunnassa sijaitsevassa Jämin hiihtotunnelissa hiihtäjiä on ollut runsaasti. Toimitusjohtaja Matti Peuralan mukaan loppuvuosi on ollut täysi vastakohta vuoden takaiseen aikaan, jolloin tunnelin vilkkain hiihtosesonki loppui marraskuun puolivälissä.

Peurala arvioi, että marraskuun kävijämäärä on kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Se merkitsee sitä, että Jämin tunnelissa suksi viime kuussa noin 4500 hiihtäjää.

– Lokakuu oli samaa luokkaa kuin edellisenä vuonna, Peurala muisteli.

Jämin tunnelissa hiihtää sesonkiaikana 4000-6000 ihmistä kuukaudessa. Huippulukuun kuusituhatta hiihtäjää kuukaudessa yllettiin pari vuotta sitten.

Syksyn ulkoilukelit vaikuttavat paljon

Hiihtotunneleihin hakeudutaan liikkumaan silloin, kun syksyn ulkoilukelit muuten ovat huonot. Jos lenkkeilykelit eivät ole suotuisat esimerkiksi syyskuussa, tunnelit täyttyvät jo alkusyksystä hiihtäjistä.

– Lokakuu olisi varmaan ollut huippu, mutta silloin oli kohtalaiset ulkoliikuntakelit, Peurala totesi.

Pääkaupunkiseudun hiihtäjille on tarjolla ladut Helsingin Kivikossa sijaitsevassa Ylläs-Hallissa. Kehäykkösen varressa olevan hiihtohallin runsaan kilometrin pituista lenkkiä on hiihtänyt viikonloppuisin 200-300 henkeä päivässä. Arkisinkin kävijöitä on ollut parisataa päivässä.

– Meillä on ollut tasainen asiakasvirta syksyn ja alkutalven aikana, toimitusjohtaja Terho Kääriäinen kertoi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.