Suppilovahveroilla täytetyt kesäkurpitsat ja peruna-oliivisalaattia

täytetyt kesäkurpitsat

Suppilovahveroilla täytetyt kesäkurpitsat (4 annosta)

  • 2 kpl normaalikokoista kesäkurpitsaa
  • 5 dl sieniä
  • 1 sipuli
  • 1 purjo
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4-5 tomaattia
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • öljyä

Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisus pois ja säästä se. Kuullota sienet öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit sekä sipulit siivuiksi ja raasta juusto. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Kiehauta ja hauduta hetki. Kaada tomaattiseos kurpitsapuolikkaiden sisälle. Lusikoi päälle sieniä. Lado pinnalle tomaattisiivuja ja viimeistele juustoraasteella. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20minuuttia.

Peruna-oliivisalaatti (4 annosta)

  • 6 keitettyä perunaa
  • 2 dl kivettömiä oliiveita
  • ½ sipuli
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausta kermaviili sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki. Pilko perunat sekä sipuli ja sekoita ne kulhossa oliivien kanssa. Kaada päälle kermaviili ja sekoita. Tarjoile kesäkurpitsojen kanssa.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat