Mainos

Supo ei luovuta Tiitisen listaa

Suojelupoliisi ei julkista niin sanottua.Tiitisen listaa.

MTV3 Uutiset pyysi listaa lokakuussa julkisuuslain nojalla, mutta supo vastasi pyyntöön kieltävästi. Supon mukaan asiakirjan julkistaminen voisi vaarantaa Suomen valtion turvallisuuden.

Edellisen kerran MTV3 pyysi listaa kahdeksan vuotta sitten, mutta vastaus oli tuolloinkin kielteinen. Korkein hallinto-oikeus on käsitellyt listan julkisuutta kahdesti: 2003 MTV3:n vaatimuksesta ja 2010 Nelosen uutisten vaatimuksesta. Molemmilla kerroilla KHO päätyi pitämään asiakirjan salassa.

MTV3:n uutiset vetosi tuoreimmassa tietopyynnössään erityisesti listan ikään ja asian yhteiskunnalliseen merkitykseen.

- Tiitisen listasta on tullut jonkinlainen kummajainen, josta yhtenään tulee erilaisia paljastuksia. Listan julkistaminen voisi itse asiassa olla suojelupoliisin oman edun mukaista. Ainakin listasta vellova nyt loppumattomalta vaikuttava keskustelu päättyisi, vaatimuksessa todettiin.

Suojelupoliisi että nämäkin perusteet otettiin ratkaisussa huomioon, mutta pääperuste salassapidolle oli supon kansainvälinen tiedonvaihto. Supo katsoo, että valtion turvallisuus voisi vaarantua, jos se antaisi luottamuksellisesti saamansa asiakirjan julkisuuteen.

- Suojelupoliisin näin saaman luottamuksellisen tiedon julkistaminen voi vaikuttaa kielteisesti suojelupoliisin yhteistyötahojen halukkuuteen jatkossa luovuttaa suojelupoliisille tiedustelutietoja.

Julkisuuslain mukaan suojelupoliisin asiakirjojen salassapitoaika on 60 vuotta. Näin ollen Tiitisen lista tulee julkiseksi viimeistään tammikuussa 2050.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.