Suosittu TikTok-haaste vei 10-vuotiaan Antonellan hengen Italiassa – kuristui kylpytakin vyöhön

Italia on rajoittanut erityisesti nuorten suosiman TikTokin käyttöä 10-vuotiaan sisilialaistytön kuoltua hänen kokeillessaan videopalvelussa leviävää pyörtymishaastetta.

Pikkusisko löysi 10-vuotiaan Antonella Sicomen tajuttomana perheen kylpyhuoneesta viime torstaina. Tyttö oli ollut tekemässä suosittua mutta vaarallista TikTokin pyörtymishaastetta #blackoutchallenge. Hänet löydettiin kylpytakin vyö kaulan ympärille kiristyneenä.

Tytön sydän oli pysähtynyt hänen saapuessaan sairaalaan ja lääkärit totesivat hänet aivokuolleeksi hapenpuutteen vuoksi. Vanhemmat päättivät luovuttaa tyttärensä elimet ennen häntä ylläpitäneiden laitteiden kytkemistä pois päältä.

– Hän oli antelias lapsi. Hän olisi sanonut "kyllä" elintenluovutukselle. Nyt Antonella pelastaa muita lapsia, sanoo surun muurtama isä Angelo Sicomero La Repubblica-lehdessä.

Antonellan kotikaupunki Palermo on nyt aloittanut kaksi rikostutkintaa itsemurhaan yllyttämisestä.

Samalla Italian viranomaiset ovat sulkeneet TikTokin käyttäjiltä, joiden ikää ei voida vahvistaa. TikTokin oma ikäraja on 13 vuotta, mutta sitä on helppo kiertää ja palvelua käyttää paljon myös nuorempia lapsia. 

– TikTok oli hänen koko elämänsä, ja Youtube, hän oli koko ajan niiden parissa, Angelo-isä kuvaa Corriere della Sera -lehdessä.

Ruumiinavaus on vahvistanut Antonella Sicomen kuolinsyyksi tukehtumisen.

4:45
Suosittu tiktokkaaja Roosa-Maria Laine kertoi MTV Uutisille näkevänsä sovelluksessa paljon kiusaamista.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja