Mainos

Suosittu sokerointi

Makea menetelmä poistaa ihokarvat tehokkaasti ja hellävaraisesti.

Vesi, sokeri ja sitruunamehu – siinä suositun sokeroinnin ihmeaineet. Sokerointi on syrjäyttänyt toisen ihokarvojen poistomenetelmän eli vahauksen kauneushoitoloissa lähes täysin.

– Sokerointi on luonnonmukainen menetelmä, eivätkä sen tehoaineet aiheuta juuri kenellekään allergisia reaktioita, SKY-Cidesco-kosmetologi Marjo Fischer Kauneuskeskus Fenixistä Espoosta kertoo. – Se on myös hellävaraisempi menetelmä kuin vahaus.

Karvat irtoavat juurineen

Sokeroinnin voi tehdä kaikille ihoalueille: bikinirajoihin, kainaloihin ja sääriin. Kuorinnassa ihokarvojen päälle levitetään jähmeä, kädenlämpöinen sokerimassa.

Massa levitetään iholle vastakarvaan ja irroitetaan karvojen kasvusuunnan mukaisesti eli myötäkarvaan.

– Sokeroinnin tekniikka takaa sen, ettei karvojen irroittaminen ole yhtä kivuliasta kuin vahauksessa, jossa toimitaan juuri päinvastoin: levitetään vaha iholle myötäkarvaan ja poistetaan vastakarvaan, Marjo Fischer sanoo.

– Sokeroinnin lopputuloskin on parempi, sillä karvat irtoavat juurineen, eivätkä katkeile kuten vahauksessa.

Sokeri on vesiliukoista eikä siis tartu kosteaan ihoon aina uudelleen kuten vaha.

– Tämän vuoksi sokerointi ei riko ihon pintaa, vaan itse asiassa kuorii pinnan pehmeämmäksi.

Ei sänkeä

Marjo Fischer suosittelee käsittelyn uusimista 4–6 viikon välein.

– Sokeroinnissa poistetaan näkyvät karvat, mutta ihon pinnan alle jää eri kasvuvaiheessa olevia karvoja. On mahdoton sanoa, miten nopeasti ne läpäisevät ihon pinnan.

Sokeroinnin jälkeen iholle ei kuitenkaan muodostu sänkeä, vaan karvat kasvavat takaisin sinne tänne. Säännöllisesti tehty käsittely vähentää karvojen kasvua ja muuttaa ne hennommaksi. Näin käsittelyt muuttuvat jatkossa kivuttomammiksi.

Suosio kasvanut vähitellen

Ensimmäiset sokeroinnit tehtiin suomalaisissa kauneushoitoloissa neljä vuotta sitten, minkä jälkeen kuorinta on kasvattanut tasaisesti suosiotaan.

Marjo Fischer on tehnyt sokerointeja kolmen vuoden ajan.

– Kukaan uusista asiakkaistani ei enää pyydä vahausta, vaan kaikki tulevat sokerointiin. Muutama vanha asiakkaani haluaa edelleen vahauksen sääriinsä, mutta heidänkin herkemmät alueensa hoidan sokeroinnilla.

Tänä keväänä sokerointia käytetään etenkin brassiin eli brasialaiseen karvanpoistoon. Siinä genitaalialuelta poistetaan karvoitus kokonaan ja jätetään häpykummulle vain pieni kaistale karvoitusta, niin sanottu kiitorata.

– Brasialainen karvanpoisto on noussut koko palveluvalikoimamme ehdottomaksi suosikiksi, sen haluavat sekä naiset että miehet, Fischer sanoo.

Teksti: Paula Larjo

Kuvat: Alexandria Professional, SXC, Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.