Mainos

Suosikkisuunnittelijat paljastavat syksyn sisustustrendit

Mikä on sisustuksen in-juttu ensi syksynä? Katso Milla Alftanin ja Mikko Vesasen ensi kauden salaiset aseet.

Ruutua, raitaa, punaista vai vihreää? Pää voi olla pyörällä kodin sisustusasioissa, jolloin on helpompaa vain tyytyä perinteisiin vaaleisiin sävyihin. Aurinkoinen Milla Alftan kuitenkin rohkaisee suomalaisia käyttämään enemmän värejä.

– Värit tulevat ensi syksynä todella voimakkaasti. Suomalaiset yleensä varovat niiden käyttöä, mutta ovat nyt rohkaistuneet. Myös persoonallinen ote on aina muodissa, liikaa ei kannata seurata trendejä vaan luottaa omaan silmään. Se on aina trendikästä.

Jos värien tuominen sisustukseen ahdistaa, Alftan vinkkaa aloittamaan pienillä muutoksilla. Esimerkiksi yhden seinän maalaaminen tehostevärillä toimii kodissa kuin kodissa. Suunnittelija tekee työnsä aina asiakkaan ehdoilla, mutta tietty punainen lanka yhdistää työt toisiinsa.

– Tykkään monista eri tyyleistä, mutta mielestäni yksityiskohdilla on oltava rauhallinen tausta. Tavallaan selkeää, mutta kuitenkin huoneesta löytyy jokin pieni juju. Menen asiakkaan ehdoilla, mutta ehdotan myös rohkeita, persoonallisia värejä ja ratkaisuja.

Mikko Vesanen ei juokse trendien perässä

– Ekologisuuteen kiinnitetään nyt paljon huomiota ja trendien perässä juokseminen on vähentynyt vuosien myötä. Asiakkaat, jotka eivät ymmärrä sisustuksesta mitään osaavat kuitenkin peräänkuuluttaa tuotteiden alkuperää, Inno-ohjelman suunnittelijanakin tutuksi tullut Mikko Vesanen kommentoi.

Eko-ostaja suosii etenkin kotimaisia, lähellä tuotettuja tuotteita ja puhtaita luonnonmateriaaleja. Nyt puu saa näyttää puulta, eikä raaka-aineita muokata niin voimakkaasti kuin ennen. Kulutustottumusten muutokset näkyvät myös sisustustavoissa, sillä Vesanen kokee, että sisustusta ei enää vaihdeta yhtä tiuhaan kuin ennen.

– Ennen kotia muutettiin esimerkiksi vuodenaikojen mukaan, mutta siitä ollaan nyt luopumassa. Nyt tuodaan ennemmin pieniä, kevyitä muutoksia hyvin rakennetun pohjan rinnalle ja niin sen pitääkin olla.

Joitakin peruslinjauksia Vesanen kuitenkin ennustaa ensi syksylle.

– Kirkkaat värit ovat pinnalla ja kodin ulkonäkö seuraa entistä enemmän muodin kiemuroita, vaatepuolelta lainataan muun muassa leikkauksia. Esimerkiksi kasarityyli on nyt in kummassakin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.