Mainos

Suora lähetys juuri nyt: Norjan turmatunturin lähellä on hiljainen ja aavemainen tunnelma

12:01

Pohjois-Norjan Tamokdalenissa on pilkkopimeää ja hiljaista. Neljän hengen seurueen viralliset etsinnät on keskeytetty viikonlopun ajaksi huonon sään takia. 

MTV Uutisten toimittaja Sami Lindfors on paikalla Tamokdalenissa, turmatunturi Blåbärfjelletin lähellä. Suorassa lähetyksessä Lindfors kertoo, minkälainen tunnelma paikan päällä on tänään ollut. 

– Pelastusoperaatiota ei ole voitu edistää johtuen sateesta. Se luo erittäin haastavat olosuhteet helikopterilennoille. Sade aiheuttaa sen, että lumi on erittäin painavaa, mikä myös aiheuttaa suuren lumivyöryriskin, Lindfors kertoo.

Lindforsin mukaan tunnelma kylässä on ollut sisäänpäin kääntynyt ja hiljainen, jopa harras.

– Aavemaista välillä, ihmisiä ei juuri näy. Olen yrittänyt puhua paikallisten kanssa, millainen tunnelma kaikkiaan on. Selkeästi on ollut järkytystä ilmassa tapahtuneesta, mutta samalla käyttäytyminen on ollut kohteliasta spekuloimasta ja analysoimasta liikaa. 

Kylä on Lindforsin mukaan todella pieni ja syrjäinen. Paikalla on paljon mediaa, ja vapaaehtoisia ihmisiä on tullut auttamaan. Omaiset odottaa paikalla järkyttyneinä tietoa siitä, milloin operaatio saadaan taas aloitettua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja