Presidentti Niinistö kommentoi tapaamistaan Putinin kanssa: "Puhuttelemme toisiamme etunimillä"

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa Pietarissa järjestetyssä arktisessa forumissa. 

Mukana tapaamisessa olivat myös Islannin presidentti Gudni Johannenson, Norjan pääministeri Erna Solberg, Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sekä Tanskan ulkoministeri Anders Samuelsen.

Niinistö kommentoi tapaamisen antia pitämässään tiedotustilaisuudessa. 

Niinistö ja Putin olivat keskustelleet muun muun muassa Suomen tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta. 

Presidentti kertoo, että Putin haluaa Venäjän pysyvän Euroopan neuvoston jäsenenä, mutta haluaa jäsenenä myös täydet oikeudet.

- Hän antoi selvän signaalin, että Venäjän pitäisi olla jäsen.

Presidentin mukaan asia ei kuitenkaan tänä aikana toivottavasti ratkea, koska aikaa olisi vain negatiiviseen ratkaisuun.

Niinistö harmitteli, etteivät he ennättäneet keskustella kansaninvälisistä kysymyksistä. Niinistö kertoo, että häntä olisi kiinnostanut erityisesti esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Venäjän suhde. 

Myöhemmin tänään on luvassa vielä illallinen, jossa Putin oli luvannut avata myös kansainvälisiä asioita Niinistölle. 

Niinistö kommentoi myös, ettei hän huomannut suurta muutosta Suomen ja Venäjän suhteissa tässä tapaamisessa. Hän kertoo, että presidentit ovat tavanneet useita kertoja aiemminkin. He myös puhuttelevat toisiaan etunimillä. 

Suomi toimii Euroopan neuvoston korkeimman päättävän elimen eli ministerikomitean puheenjohtajana toukokuun puoliväliin saakka.

Lue myös:

    Uusimmat