Suomi voittaa koko ajan – nyt kaatui Fifa-rankingissa 14 sijaa korkeammalla oleva maa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtasi harjoitusottelussa Islannin myöhään perjantai-iltana Reykjavikissa. Ottelu päättyi Suomen 2–1-voittoon. Marko Salorannan luotsaama joukkue on pelannut tänä vuonna kuusi ottelua ja voittanut ne kaikki.

Suomi siirtyi ottelussa 1–0-johtoon 27. minuutilla, kun Eveliina Summanen laukoi reilusta 25 metristä pallon tolpan kautta maaliin. Se oli Summasen 11:s maaottelumaali. Syötön Summaselle tarjoili Katariina Kosola.

Suomen 2–0-maalin teki 66. minuutilla Jutta Rantala jälleen Kosolan syötöstä. Rantala laukoi pallon rangaistuspilkun tienoilta etukulmaan. Rantalalla on nyt viisi maalia maajoukkueessa.

Islannin 1–2-kavennus syntyi pian Rantalan osuman jälkeen, kun Berglind Ros Agustsdottir yllätti Suomen maalivahtina pelanneen Tinja-Riikka Korpelan.

Päävalmentaja Saloranta teki ottelussa säästeliäästi vaihtoja, vain neljä, joista kaksi viimeistä lisäajalla. Kun ottelun lisäaikaa oli pelattu viisi minuuttia, kentälle kirmasi 19-vuotias suurlupaus Oona Sevenius, jolle naisten maaottelu oli uran ensimmäinen.

Perjantai-illan voiton arvoa nostaa erityisesti se, että Islanti on Fifa-rankingissa sijalla 15, kun Suomi on 29:s. Seuraavaksi Suomi kohtaa Skotlannin tiistaina Tampereella. Skotlanti on myös Suomen edellä rankingissa 23. sijalla.

Tiistain ottelu on viimeinen ennen syyskuussa alkavia Kansojen liigan otteluita.

Lue myös:

    Uusimmat