Suomi vastaanottaa 11 alaikäistä turvapaikanhakijaa tulipalon tuhoamalta Morian leiriltä

Suomi on päättänyt auttaa Kreikkaa vastaanottamalla 11 ilman huoltajaa olevaa alaikäistä turvapaikanhakijaa tulipalon tuhoamalta Morian leiriltä, kertoo sisäministeriö.

Valtioneuvosto päätti keväällä vastaanottaa 175 erityisen haavoittuvassa asemassa olevaa turvapaikanhakijaa Välimeren alueelta. Sisäministeriön tiedotteessa kerrotaan, että 11 alaikäisen turvapaikanhakijan vastaanotto on osa tämän päätöksen toimeenpanoa.

Kreikka on siirtänyt yli 400 ilman huoltajaa olevaa alaikäistä turvapaikanhakijaa pois Lesboksen saarelta. Suomeen siirrettävät lapset ovat osa tätä mantereelle siirrettyä ryhmää.

– Morian leirin tulipalo on järkyttävä tapahtuma jo valmiiksi vaikeissa olosuhteissa. Suomessa hallitus päätti helmikuussa tuesta Välimeren maille. Kreikasta on tähän mennessä siirretty Suomeen 72 ilman huoltajaa olevaa alaikäistä hakijaa, sisäministeri Maria Ohisalo sanoo tiedotteessa.

– Toimintamme on jo konkreettisesti auttanut Kreikkaa ja haavoittuvassa asemassa olevia hakijoita. Vastaanottamalla nämä 11 alaikäistä, jatkamme tuen antamista ja hallituksen päätöksen toteuttamista.

Siirron mahdollinen ajankohta selviää myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat