Lääkintäneuvos: Suomeen ei ole odotettavissa lapsipotilaita Kiovasta

Lääkintäneuvoksen mukaan Suomeen ei ole odotettavissa lapsipotilaita Kiovasta. Suomi oli alustavasti varautunut evakuointeihin.

Kiovan lastensairaalasta ei odoteta ylimääräisiä potilasevakuointeja Suomeen, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lääkintöneuvos Lasse Ilkka kertoi aiemmin STT:lle, että EU:n hätäavun koordinointikeskukselta (ERCC) ei ollut tullut vielä evakuointipyyntöjä Suomeen, mutta Suomessa oli jo käyty alustavia keskusteluja erityisesti yliopistosairaaloiden kanssa.

–  ERCC:n lisätiedon mukaan pikaisia pyyntöjä lapsipotilaiden vastaanottamiseksi ei ole odotettavissa, vaan ilmeisesti tarvittava määrä lapsipotilaita on saatu evakuoitua hoitoon Ukrainan lähimaihin, Ilkka kertoo.

Suomi varautuu vastaanottamaan lastensairaalapotilaita Ukrainasta lähiviikkojen aikana, kerrottiin aiemmin sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Lääkintäneuvos Lasse Ilkka kertoo STT:lle, että EU:n hätäavun koordinointikeskukselta (ECRR) ei ole tullut vielä evakuointipyyntöjä Suomeen. 

Ilkan mukaan Suomessa on käyty alustavia keskusteluja erityisesti yliopistosairaaloiden kanssa niiden resursseista vastaanottaa lapsipotilaita.

Varautumisesta kertoi aiemmin Yle.

Uutista päivitetty 7.10.2024 kello 17.55: Päivitetty uutiseen tieto, että Kiovan lasten sairaalsta ei odoteta tältä erää evakuointeja.

Lue myös:

    Uusimmat