Suomi taipui viestimitaleilta! Ranskan sprinttitykki pesi Perttu Hyvärisen ankkureiden taistelussa

2:29
Iivo Niskanen kommentit MTV Urheilulle viestin jälkeen.

Suomi taisteli tiukasti pronssista vielä Seefeldin MM-kisojen miesten 4 x 10 kilometrin maastohiihtoviestin päätösosuudella, mutta taipui neljänneksi.

Rauhallisen aloituksen jälkeen Venäjä, Norja ja Saksa nykäisivät ensimmäisen osuuden loppupuolella irti. Ristomatti Hakola ei pysynyt kyydissä, vaan toi Suomen vaihtoon yhdeksäntenä, 8,5 sekuntia kärjestä. 

Kärkipakka laajeni jälleen toisen perinteisen osuuden alussa, mutte sitten alkoi kolmen joukkueen isku, jonka pääarkkitehteja oli Suomen Iivo Niskanen

Kärkikolmikko onnistui repimään yli 25 sekunnin kaulan nelossijaan ja Ruotsiin, jonka toisen osuuden hiihti Calle Halfvarsson. Viidennellä sijalla olevaan Ranskaan kärkikolmikko oli saanut kahdella osuudella revittyä eroa 35 sekuntia.

Kolmannella osuudella Ranskan Clement Parisse teki kovaa nousua ja hiihti Venäjän, Norjan ja Suomen osuuden puolivälissä kiinni. Kärkikolmikolla oli kuitenkin varaa kiristää, ja Parisse putosi pian kyydistä.

Norjan Sjur Röthe ja Venäjän Aleksandr Bolshunov onnistuivat aivan osuuden lopussa pudottamaan siihen asti mukana pysyneen Matti Heikkisen. Ero Suomeen oli vaihtoon tultaessa 17 sekuntia.

Heikkinen pääsi lähettämään Perttu Hyvärisen ankkuriosuudelle 7,6 sekunnin erolla ennen nelossijalla ollutta Ranskaa, jonka ankkurina matkaan lähti vahvana sprintterinä tunnettu Richard Jouve. Ruotsi oli jäänyt Suomesta vaihtoon tullessa jo 49 sekuntia, ja sen pronssitaistelu oli käytännössä pelattu.

Jouve ajoi nopeasti Hyvärisen kiinni. Hyvärinen veti suuren osaa matkaa, ja ranskalainen pysytteli kannassa. Jouve ratkaisi pelin kovana kirimiehenä loppusuoralla ja toi Ranskalle pronssia; Suomi tuli maaliin neljäntenä.

Kultataistelu ratkesi ankkuriosuuden puolivälin paikkeilla, kun Norjan Johannes Hösflot Kläbo nykäisi ja jätti Venäjän Sergei Ustjugovin rattailtaan.  

1:49
Ankkuri Perttu Hyvärisen kommentit viestikisasta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja