Suomi oli jo jättämässä protestin, sitten videotuomari astui esiin – näin Santeri Kuusiniemen finaalipaikka ratkesi

Santeri Kuusiniemi pääsi 100 metrin aitajuoksun finaaliin videotuomariston päätöksellä. Suomalainen nautti tunnelmasta täysin siemauksin.

Suomi oli tekemässä Kuusiniemen välieräjuoksusta protestin, koska puolalainen Jakub Szymanski kiilasi suomalaisen radalle. Suomi ei ehtinyt General Manager Jani Tanskasen johdolla protestia kuitenkaan tehdä.

– Tehtiin protesti-ilmoitus sisään, mutta samaan aikaan tultiin sanomaan, että videotuomaristo tutkii tilannetta. Ei mennyt kauaa, että he tulivat sanomaan, että on ihan selvä peli. Videotuomaristo on tehnyt päätöksen, että Santeri Kuusiniemi juoksee finaalissa, Tanskanen selitti käänteitä välierän jälkeen.

LUE MYÖS:Santeri Kuusiniemi joutui törkeän tempun kohteeksi EM-kisoissa – pääsi erikoisen käänteen kautta finaaliin

Kuusiniemi oli itse jo luovuttanut finaalipaikan suhteen välieränsä jälkeen, mutta sai nopeasti kuulla hyvät uutiset.

– Menin välierän jälkeen suoraan harkkakentälle ja koutsi tuli vastaan ja sanoi, että protesti on tehty, Kuusiniemi sanoo.

Tässä vaiheessa Tanskanen oli selvittamässä tilannetta, mutta protestia ei tosiaan ollut ehidtty jättää, kun jo hänelle kerrottiin hyvät uutiset.

– Viisi minuuttia myöhemmin todetaan vaan, että sulla on rata auki ja finaalia kohti. Sitten vaan napit korville ja keskittymään, Kuusiniemi kertasi asiaa omalta kantiltaan.

– Siinä vaiheessa fiilis oli todella hyvä. Äkkiä vaan pää tyhjäksi ja samanlainen latinki.

Juoksu kulki finaalissa vahvasti aina puoleen väliin asti.

– Viidenteen tai kuudenteen aitaan asti tuli todella hyvin. Sitten alkoi kolisemaan, ja vauhti tyssäsi. Ensin tuli iso kolhu ja sen jälkeen kolhujen jatkumo. Siihen asti rytmi oli hyvä ja imu oli hyvä.

Kuusiniemi oli kokonaisuudessaan tyytyväinen seitsemänteen sijaansa. Hän juoksi itse asiassa saman ajan 13.84 sekä alkuerissä, välierissä että finaalissa.

– Finaalissa oli mennyt kyllä kovaa. Jos loppu olisi mennyt puhtaasti, olisi ollut kova aika minulle. Aika hieno ja hauska ilta.  Ensi kerralla omalla juoksulla finaalin asti, Kuusiniemi iloitsi.

 

Lue myös:

    Uusimmat