Suomi hermostui bensahinnoista? Moni hakee polttoaineen Venäjältä

Koti-osion lukijoiden mukaan bensan hinta vaikuttaa huomattavasti ajokäyttäytymiseen ja bensaa haetaan jo edullisimmista naapurimaista, pääasiassa Venäjältä.

Bensan hinnan kohoaminen puhuttaa ja Koti-osion lukijoiden mukaan se on vaikuttanut jo ajokäyttäytymiseen. Lähes 40 prosenttia vastaajista kertoo, että rattiin ei hypätä enää yhtä innokkaasti kuin aikaisemmin.

– Turha ajelu on jäänyt vähemmälle, yksi lukijoista kirjoittaa.

– Työajojen lisäksi niin sanotut hupiajelut ovat jääneet kokonaan pois, toinen myöntää.

Moni näkee myös hintojen kohoamisen positiiviset puolet ja muistaa muun muassa ympäristöä.

– Bensan hinnan kohoanisella voi olla hyväkin puolensa. Se saattaa kannustaa säätävämpään ajotyyliin. Autonvalmistajat joutuvat myös koko ajan kehittämään vähemmän kuluttavia autoja, kirjoittaa yksi lukijoista.

Bensaa Venäjältä?

Lähes yhdeksän prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että polttoainetta haetaan nyt naapurimaista, pääasiassa Venäjältä. Myös nettikeskusteluissa asiaa on puitu innokkaasti ja etenkin Venäjän rajaa lähellä asuvat vierailevat naapurimaassa säännöllisin väliajoin niin bensan kuin muidenkin Suomessa kalliimpien tuotteiden, kuten tupakan perässä.

Venäjällä polttoaine maksaa noin puolet vähemmän kuin Suomessa ja esimerkiksi Imatran rajatarkastusasemalla rajan ylittää noin tuhat suomalaista vuodessa. Bensamatka voi kuitenkin kestää useita tunteja.

Lähteet:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja