Suomessa todettu kuusi koronakuolemaa ja 296 uutta koronatartuntaa: Koko maan ilmaantuvuus selvästi laskussa

11:28
Saaraanko rokottein luotua laumasuoja kesään mennessä ja pitääkö rokotteen haitoista huolestua? THL:n Mia Kontio vastaa kysymyksiin.

Suomessa on todettu 296 uutta koronavirustartuntaa. Eilen uusia tartuntoja oli todettu 214 kappaletta.

Kahden viime viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 4454, kun edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja raportoitiin 7429. Tartunnat ovat siten vähentyneet lähes 3000:lla.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on vahvistettu Suomessa tähän mennessä 84 797.

Taudin ilmaantuvuus on myös laskussa. Ilmaantuvuus on koko maassa noin 80 tautitapausta kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohti.

Korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat edelleen Itä-Savon sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä. Pääkaupunkiseudulla uusia koronavirustartuntoja on vahvistettu 118, niistä noin puolet Helsingissä.

Suomessa ensimmäisen koronavirusrokotteen on saanut liki 1  363  000 ihmistä. Toisen annoksen saaneita on lähes 127  000, THL kertoo.

Kuusi koronakuolemaa

Suomessa on todettu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Yhteensä koronaan on nyt kuollut Suomessa 899 ihmistä.

Sairaalahoidossa koronaviruksen takia olevien määrä laskee entisestään. Tiistaihin verrattuna sairaalapotilaita on nyt 21 vähemmän, yhteensä 142, joista teho-osastoilla 35. Eilen tehohoidossa oli 36 koronapotilasta.

Erikoissairaanhoidon osastoilla on 69 potilasta, perusterveydenhuollon osastoilla heitä on 38.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja