Mainos

Suomessa maailman toiseksi paras lentoasema

Lentomatkustajat pitävät Helsinki-Vantaan lentoasemaa maailman toiseksi parhaana. Helsinki-Vantaan edellä on vain Singaporen kenttä, joka pitää ykköstilaa toista vuotta peräkkäin.

Maailman parhaaksi lentokentäksi valittu toistamiseen Singaporen Changin kenttä, mutta hyvänä kakkosena tulee Helsinki-Vantaa. Kansainvälisen lentoliikennejärjestön IATA:n tuoreessa tutkimuksessa kyseltiin lentomatkustajien mielipiteitä eri kentistä ympäri maailmaa.

Aikakauslehti Airport World julkaisi tuoreessa numerossaan yhteenvedon tutkimuksesta, joka kattoi kaikkiaan 62 kenttää. Koska viime vuonna tutkimuksen kohteiksi lisättiin uusia kenttiä, on aiemmin tehtyjen tutkimusten vertaaminen vaikeaa, muistutettiin lehdessä. Vertailun vaikeuksista huolimatta Singaporen Changin kenttä nousi tutkimuksessa selväksi ykköseksi. Helsinki-Vantaan kenttä kiilasi uudessa tutkimuksessa Manchesterin kentän ohi toiseksi. Helsingin kenttä ei ole aiempina vuosina ollut mukana tutkimuksissa.

Kööpenhamina paras ostospaikka, Helsinki kakkonen

IATA:n teettämässä tutkimuksessa mitattiin kansainvälisten lentomatkustajien tyytyväisyyttä 0-10 ulottuvalla asteikolla. Kaikkiaan tutkimuksessa kyseltiin mieltymyksiä 23 palvelusektorilla. Tutkimukseen vastasi noin 78000 matkustajaa. Changin kenttä sai tutkimuksessa yleisarvosanan 8,5. Helsinki-Vantaan luku oli lähes 8,2 ja Manchesterin 8,1. Ostomahdollisuuksiltaan paras kenttä oli Kööpenhamina arvosanalla 8,5. Helsinki oli tässäkin kategoriassa kakkonen. Singapore, Amsterdam ja Lontoon Gatwickin kenttä tulivat seuraavina. Pohjois-Amerikassa paras ostoskenttä oli Orlando, jonka arvosana oli alle 7,5:n.

Laukku nopeimmin koneesta Helsingissä

Matkatavarat puretaan nopeimmin Helsingissä. Seuraavina tulevat Melbourne, Kööpenhamina, Gatwick ja Singapore. Kentällä liikkuminen tai sinne matkustaminen on parhaiten järjestettyä Geneven ja Zürichin kentille, mutta kolmantena on jälleen Helsinki-Vantaan kenttä. Pohjois-Amerikan kentistä Orlando ja Atlanta olivat parhaimmat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.