Suomessa loistaneelle hyökkääjätähdelle rajua piiskaa uudessa seurassa – päävalmentaja syyttää itsekkyydestä: "Hän pelaa jalkapalloa kuin koulun pihalla"

8:32
Tulosruutu tapasi elokuussa Veikkausliigan parrasvalot varastaneen Albion Ademin.

Suomalais-albanialainen Albion Ademi, 22, pyssytti viime kaudella jalkapallon Veikkausliigassa 22 ottelussa 14 maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä. IFK Mariehamnia tuolloin edustanut Ademi siirtyi huippukauden jälkeen Tukholman suurseuraan Djurgårdeniin, jossa hyökkääjän suoritukset ovat jättäneet valmennuksen mukaan reilusti parantamisen varaa.

Laitalinkkinä ja kärkenä urallaan viihtynyt Ademi on pelannut ruotsalaisseurassa toistaiseksi neljä ottelua, joista yksi on ollut harjoitusottelu ja kolme Ruotsin cupin kamppailua. Maalitili ei ole toistaiseksi auennut.

Lauantaina Kalmaria vastaan avauskokoonpanossa ollut Ademi vaihdettiin kentältä puoliajalla. Päävalmentaja Thomas Lagerlöf ei silittänyt uuden hankinnan päätä ottelun jälkeen.

– Hän pelaa jalkapalloa kuin koulun pihalla. Hän ei pelaa Djurgårdenin kanssa. Hän pelaa vain itselleen, ja se ei riitä, Lagerlöf sanoi Djurgårdenin 4-1-voittoon päättyneen ottelun jälkeen Fotbolldirektin mukaan.

– Sinun on pelattava joukkuetoverisi hyvään paikkaan, työskenneltävä rajusti joukkueen eteen puolustuspelissä – et voi harhautella yksin kolmea vastaan. Sinun on pelattava joukkueen puolesta, Lagerlöf jatkoi.

– Katsotaan, miten tilanne edistyy. Hän on pelannut aiemmin vapaassa roolissa ja saanut juosta Maarianhaminassa juuri niin kuin on itse halunnut. Täällä hänen on pelattava yhdessä muiden kanssa, Lagerlöf linjasi.

Päävalmentajalta tiedusteltiin, olisiko Ademille syytä antaa pelaamiseensa vapauksia.

– Totta kai hänelle voidaan myöntää vapauksia. Niitä on joillakin pelaajilla, mutta et voi silti menettää palloa. Joukkue tulee ensin, muuten et pelaa Djurgårdenissa. Niin yksinkertaista se on.

Viime kaudella HJK:n Roope Riskin jälkeen toiseksi Veikkausliigan maalitilastossa sijoittunut Ademi edusti Suomen juniorimaajoukkueita alle 19-vuotiaiden ikäluokkaan asti, kunnes lopullinen valinta kohdistui Albanian maajoukkueeseen.

TPS:n kasvatti on edustanut IFK Mariehamnin lisäksi Veikkausliigassa Interiä ja PS Kemiä. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja