Suomessa järjestetty villi urheilutempaus puhuttaa maailmalla – tavoitti nopeasti miljoonajoukon

Suomen Nuuksiossa pelattiin maailman ensimmäinen kansainvälinen jalkapallo-ottelu järven jäällä. Kotimaisen Gilla FC:n ja norjalaisen Off-Pitchin mittelö on herättänyt huomiota myös maailmalla.

Järven jäälle rakennetulla lumisella kentällä tahkottu 3 vs. 3 -jalkapallo-ottelu päättyi maanantaina 26. helmikuuta Off-Pitchin 12–9-voittoon. Arktisissa ja liukkaissa oloissa kovassa lumipyryssä käyty peli striimattiin suorana ja näkyi laajasti sosiaalisessa mediassa – se tavoitti yli miljoona silmäparia alle 48 tunnissa.

Erikoisesta ottelusta on kerrottu muun muassa Espanjassa, Italiassa, Meksikossa ja Perussa. Siitä on julkaissut artikkelin esimerkiksi Mundo Deportivo.

"Emme ole koskaan pelanneet futista näin äärimmäisissä olosuhteissa"

Gilla FC:n riveissä jäällä viiletti tunnettuja suomalaiskasvoja kuten Roope Rannisto ja Joona Puhakka. Off-Pitchillä oli kehissä Leon Gillies Mannesin ja Tobias Becsin kaltaisia street- ja freestylejalkapallon suuria nimiä.

– Matsi Off-Pitchiä vastaan lumipyryssä järven jäällä oli unohtumaton kokemus, sillä emme ole koskaan pelanneet futista näin äärimmäisissä olosuhteissa. Oli todella hauskaa pelata katu- ja freestylefutiksen kansainvälisiä huippuja vastaan, ja vaikka voitto jäi tällä kertaa ottamatta, voimme olla ihan tyytyväisiä Gillan suoritukseen kentällä, Gilla FC:n kapteeni Tuomas Mönkkönen sanoi ottelun järjestäneen kansainvälisen mobiiliteknologiayhtiö OnePlussan tiedotteessa.

Off-Pitchin perustaja Tobias Becspuolestaan kertoi joukkueensa olleen "heti mukana" kutsun tultua. Hän sanoi järven jäällä pelaamisen sopivan Off-Pitchin tyyliin.

– Peli oli hauska, haastava ja ikimuistoinen, Becs luonnehti.

Seuratut joukkueet

Toimittaja haastoi julkkisjoukkue Gilla FC:n – kuinka osuvasti tähdet laukoivat ylärimaan? 2:36
Toimittaja haastoi Gilla FC:n – kuinka osuvasti tähdet laukoivat ylärimaan?

Gilla FC on Suomen seuratuin jalkapalloseura, jonka vaikuttajat perustivat Helsingissä vuonna 2022. Gillaa on edustamassa jalkapallosta kiinnostuneita pelaajia musiikin, median, taiteen ja kulttuurin eri aloilta. 

Norjalainen Off-Pitch puolestaan "edustaa jalkapallokulttuurin uutta aikakautta globaalisti urheilijoiden miljoonilla seuraajilla sosiaalisessa mediassa". 

– Oslon Off-Pitch Arena tarjoaa tilan jalkapalloilijoille kenttien ulkopuolella sekä paikan vaihtoehtoisille jalkapallolajeille, OnePlus kuvailee.

Ottelun osanana uuden OnePlus 12 -puhelimen kampanjaa järjestäneen OnePlussan päämaja sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Julkkisfutareiden jalkapalloseura Gilla FC villitsee nuoria – MTV mukana joukkueen mestaruusjuhlissa 4:35
Tältä näytti Gilla FC:n Kutosen mestaruusjuhlissa.

Ville Galle ja Siim Liivik kertovat jalkapallon tärkeydestä 3:05
Katso haastattelu: Ville Galle ja Siim Liivik kertovat mieleenpainuvimmat hetkensä Gilla FC:n riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat