Mainos

Suomen uskottavuus Itämeren suojelijana vaakalaudalla

Itämerestä ja sen suojelusta on muodostumassa yksi budjettiriihen keskeisimpiä kiistakapuloita. Suomen Itämeri-sitoumus on edelleen vailla rahoitusta, kun valtiovarainministeriö ei lämmennyt edes ympäristöministeriön kolmen miljoonan euron ehdotukselle.

WWF:n pääsihteerin mukaan budjettiehdotus on naurettava.

- Jos saman aikaisesti esimerkiksi maa- ja metsätalousministeriön budjetissa on ehdotettu esimerkiksi maatalouden markkinointiin jopa miljoonia, niin uskon, että tässä budjettikeskustelussa tullaan tekemään vielä uusia linjauksia, toteaa WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder Huomenta Suomessa.

Suomi vaarassa menettää kasvonsa

Rohwederin mukaan Suomi on vaarassa menettää kasvonsa, kun koko maan johto on jo ilmoittanut sitoutuvansa Itämeren suojeluun, mutta budjettiehdotuksessa sitoumuksia ei huomioida millään lailla.

- Tämähän ei näytä kovin linjakkaalta; presidentti on täysin sitoutunut Itämeren suojelusopimukseen, ympäristöministeri on sitoutunut ja entinen pääministeri oli sitoutunut. Ja nyt tulee valtiovarainministeri ja leikkaa rahat.

- Ja Katainen on juuri sanonut, että Suomi tulee olemaan lähi vuosina Euroopan vakain talous. Miten me voimme näyttää esimerkkiä muille maille Itämeren ympärillä, jos me olemme vakain talous, mutta meiltä ei löydy kolmea miljoonaa tämän vesistön suojeluun, kysyy Rohweder.

Pääsihteerin mukaan nyt olisi oikea aika panostaa merialueen suojelutyöhön, sillä mitä nopeammin Itämeren tilaa pyritään parantamaan, sitä halvemmaksi työ tulee.

- Jos Itämereen ei nyt panosteta, meren arvo virkistysalueena laskee ja kestävä kalakanta laskee. Näiden myötä meille tulee taloudellisia tappioita.

Katso WWF:n pääsihteerin Liisa Rohwederin haastattelu (Huomenta Suomi 10.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.