Mainos

Suomen työväenpuolue tekee paluuta puoluerekisteriin

STP poistettiin eduskuntavaalien jälkeen rekisteristä, koska se ei ollut saanut kahdessa peräkkäisessä vaalissa kansanedustajia.

Suomen työväenpuolue STP tekee paluuta puoluerekisteriin. Puolue ilmoittaa keränneensä taas 5000 kannattajakorttia, jotta puolue voidaan rekisteröidä uudelleen. Kortit on määrä toimittaa oikeusministeriöön ensi keskiviikkona.

STP ja seitsemän muuta pienpuoluetta poistettiin eduskuntavaalien jälkeen rekisteristä, kun ne eivät olleet kahdessa peräkkäisessä vaalissa saaneet kansanedustajia. Tällä haavaa puoluerekisterissä on yksitoista puoluetta, joista kahdeksalla on kansanedustajia.

Eduskunnan ulkopuoliset puolueet rekisterissä ovat Suomen kommunistinen puolue SKP, Rauhan ja Sosialismin puolesta - Kommunistinen Työväenpuolue KTP ja Suomen senioripuolue, jotka keräsivät kannattajakorttinsa uudelleen vuoden 2003 eduskuntavaalien jälkeen.

Hauholla pidetyssä syysseminaarissaan STP hyväksyi kannanottoja mm työmarkkinatilanteesta. Puolue antoi tukensa Tehyn kamppailulle palkankorotusten puolesta ja kysyi, mikseivät SAK ja ammattiliitot aloittaneet keväällä kunnon työehtokamppailua, jossa olisi keskitetyllä sopimuksella ulosmitattu yhtiöiden jättivoittojen mukaiset korotukset.

STP:n ehdokkaat keräsivät kevään eduskuntavaaleissa yhteensä 1764 ääntä koko maassa

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.