Suomen pelialan jättiläiset julkistivat tuloksensa – tämä on Rovion ja Remedyn tilanne nyt: "Pitää myydä miljoonia kopioita"

Rovio vai Remedy – kumman tulevaisuus näyttää paremmalta? 1:00
Rovio vai Remedy – kumman tulevaisuus näyttää paremmalta?

Peliyhtiöt Rovio ja Remedy julkistivat molemmat vahvat tulokset viime vuodelta ja sen viime neljännekseltä. Yhtiöiden tuotteet asettuivat kuitenkin selvästi eri puolille pelimarkkinaa.

Kasuaalipeleihin keskittyvä Rovio kasvatti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä oikaistua liikevoittoaan 13,1 miljoonaan euroon, kun yhtiön Angry Birds -pelituotteet jatkoivat kasvuaan.

Pelien liikevaihto kasvoi 18,8 prosenttia. Kasvusta puolet oli seurausta turkkilaisen pelistudio Ruby Gamesin hankinnasta.

Toimitusjohtaja Alex Pelletier-Normand kiitteli kasvulukuja ja ennakoi, että viime kuussa julkaistun Angry Birds Journeyn näkymät vaikuttavat lupaavilta.

Yhtiön vanhin avainpeli Angry Birds Friends viettää tässä kuussa jo 10-vuotispäiväänsä

Koko vuoden 2021 oikaistu liikevoitto oli 43,7 miljoonaa, mikä jää jonkin verran alle vuonna 2020 saavutetusta 47,2 miljoonasta. Liikevaihto nousi yritysoston myötä 5,1 prosenttia 286,2 miljoonaan euroon.

Rovio ennakoi liikevaihdon kasvun jatkuvan tänä vuonna vahvana. Hallitus esittää 0,12 euron osinkoa osaketta kohti.

"Budjetit ovat kymmeniä miljoonia"

Myös peliyhtiö Remedyn liikevaihto ja liikevoitto nousivat tuntuvasti loppuvuonna. Loka–joulukuun 2021 liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna liki 40 prosenttia lähes 20 miljoonaan euroon. Liikevoittoa kertyi lähes 11,3 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Tero Virtala ennakoi, että tämän vuoden liikevaihto kasvaa ja että liikevoitto jää viimevuotista alhaisemmalle tasolle. Virtalan mukaan taustalla ovat investoinnit tulevien vuosien kasvuun.

Yhtiö julkaisi loppuvuonna Alan Wake Remastered -pelin ja ilmoitti kehittävänsä Alan Wake 2 -peliä Epic Gamesin julkaistavaksi. Lisäksi Remedy allekirjoitti sopimuksen kiinalaisen Tencentin kanssa yhteistyömoninpelistä koodinimellä Vanguard.

– Tällaisissa Remedyn tyyppisissä peleistä tuotantobudjetit ovat kymmeniä miljoonia. Alan Wake 2:ssa tuotantobudjetti tulee olemaan karkeasti 40 miljoonaa. Tuotantovaiheessa on satoja ihmisiä mukana kehittämässä peliä. Niitä pitää myös myydä miljoonia kopioita, arvioi MTV:n Viiden jälkeen ohjelmassa vieraillut Inderesin analyytikko Atte Riikola.

Virtalan mukaan Remedyn tavoite on luoda pidempikestoisia pelejä tarinavetoisten yksinpelien lisäksi.

Hallitus esittää, että viime vuodelta maksetaan 0,17 euron osinko osaketta kohti.

– Remedyssä peliprojektit etenevät kuten pitää. Yhtiö on viime vuodet kasvanut, vaikka moni projekti on vielä kehitysvaiheessa. Isompi kasvu nähdään vasta muutaman vuoden päästä, analyytikko Riikola sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat