Mainos

Suomen Pankki: Maailmantalouden kasvu jatkuu hyvin hitaana

Maailmantalous yltää tänä vuonna vain hyvin hitaaseen, runsaan kolmen prosentin kasvuun, arvioi Suomen Pankki tänään julkistetussa talousennusteessaan.

Suomen Pankin ennustetta on muutettu entistä heikommaksi varsinkin EU20-alueella, johon kuuluvat euromaat, Ruotsi, Tanska ja Britannia. Euroopan kasvua vaimentavat pankin mukaan velkaantumisen purkaminen, huomattava työttömyys ja kriisimaiden vaikeudet saada rahoitusta.

Pankin arvio on, että EU20-alueen talous supistuu tänä vuonna suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonnakin eli noin puoli prosenttia. EU20-alueen tuotanto saavuttaa ennusteen mukaan kriisiä edeltäneen tason vasta vuonna 2015.

Myönteistä on se, että euroalueen inflaatio on painunut alle kahden prosentin. Pääjohtaja Erkki Liikasen mukaan inflaatiopaineiden odotetaan pysyvän hallittuina, mikä mahdollistaa kasvua tukevan rahapolitiikan. Se ylläpitää elpymistä ja antaa aikaa velkaantumisen hallittuun supistamiseen.

Liikanen korostaa Suomen Pankin tiedotteessa, ettei kriisiä kuitenkaan ratkaista yksin rahapolitiikan keinoin, vaan on tehtävä myös rakenteellisia uudistuksia.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 14.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.