Suomen olympiajoukkueen kokenut kaksikko veti olympiakylässä levotonta show’ta – ”Ollaan tällaisessa humalassa, Mira on jo nyt!”

9:03
Video: Tulosruutu summasi lauantain tärkeimmät kisatapahtumat

Ampuja Satu Mäkelä-Nummela ja nyrkkeilijä Mira Potkonen ovat Tokiossa kämppäkavereita ja yhteinen sävel on löytynyt välittömästi. Siitä riittää riemua koko Suomen joukkueelle.

Mäkelä-Nummela ja Potkonen olivat etänä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa yhdessä, ja homma meni välillä lekkeriksi. Sielujen sympatia toimii ja hauskaa riittää.

– Yleensä ollaan iltaisin tällaisessa pienessä humalassa, Mira on jo nyt humalassa, tämä on ihan poikkeuksellista, Mäkelä-Nummela kikatteli levottomalle tunnelmalle iltapäivällä kahden aikaan.

Olympiakomitean viestintäjohtaja Mika Noronen totesi sivusta, että 40-vuotias Potkonen ja 50-vuotias Mäkelä-Nummela ovat löytäneet hyvin toisensa, ja tunnelma on tarttunut myös nuorempiin suomalaisiin.

– Todellakin on välitön tunnelma. Mira kun puhuu, niin me ei ymmärretä mitään, hän puhuu ihan omituisia. Meillä on sanakirja, kun hän jopa tavaa, mutta tavaa väärin, Mäkelä-Nummela räkätti.

Iskelmän ystävänä tunnettu Mäkelä-Nummela on toitottanut 70-luvun klassikoita, jotka eivät aivan ole auenneet kaikille. Ja omaakin ääntä on käytetty.

– Aina kun joku sanoo jonkun sanan, aina lähtee joku, Mäkelä-Nummela aloitti, ja Potkonen täydensi:

– Aina tulee joku biisi, meillä on hyvät laulut. Ja naurut!

Urheilijan elämä on välillä totista, joten mitalikaksikko (Mäkelä-Nummela kultaa 2008, Potkonen pronssia 2016) saa sopivasti muuta ajateltavaa olympiakylässä.

– Ainakin voi olla rennosti ja hyvin mielin kämpässä. Satulla on niin hyvät jutut, hyviä nauruja on saatu. Rentoutuminen tekee tosi hyvää, Potkonen myhäili.

”Ei itsestäänselvyys”

Korona muutti Mäkelä-Nummelan elämää sen verran, että perinteinen harjoituskauden avaava reissu Kanarian saarille jäi ensimmäisen kerran 17 vuoteen väliin. 13 vuoden takainen olympiavoittaja on kiertänyt arvokisoja jo lähes 30 vuotta.

– Eihän se ole itsestäänselvyys, että kisoissa ollaan. Se vaatii töitä, mutta niin kauan kuin ammunta lähtee sydämestä ja on kivaa – no reissuihin ei ole enää kiva lähteä, kun on ikää, mutta pakko on lähteä ulkomaille harjoittelemaan – mutta on pysynyt polte siihen, hän sanoo.

Trap-ammunnan alkukilpailu alkaa keskiviikkona, ja Mäkelä-Nummela povaa tiukkaa kilpailua. Mitalisuosikkeja on runsaasti, vaikka itse kisa on hieman muuttunut.

– Aiemmin oli kolme sarjaa, nyt on viisi. Yhden kökköisemmän se viisi sarjaa antaa anteeksi, mutta ei ole kyllä varaa tussukoida enempää. Hyvillä mielin lähden kisaan, täytyykin olla positiivinen fiilis. Jos paskoin fiiliksin lähtee tekemään, ei välttämättä hyvää tulosta tee, hän linjaa.

Mäkelä-Nummela teki olympiamatkaa varten ison muutoksen, kun hän päätti ottaa haulikkoonsa lyhyemmän perän. Hän on hyvin sinut muutoksen kanssa, joten uuteen mitalijahtiin on helppo lähteä. Ei, vaikka Tokiossa on hautovan kuuma.

– Tekemättä mitään saa hien otsalohkosta putoamaan. Minulla on sellainen viilennysgeeliliivi, joka on jäiden seassa. Se on kiva kiskaista päälle.

Naisten trap-ammunta käynnistyy keskiviikkona Suomen aikaa kello 03.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja