Mainos

Suomen Nordea teki konsernin parhaan tuloksen alkuvuonna

Pohjoismainen pankkijätti Nordea jatkoi hyvän tuloksen tekemistä tammi-maaliskuussa rahoitusmarkkinoiden myllerryksestä huolimatta.

Nordean liikevoitto pysyi edellisvuoden tasolla nousten tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 900 miljoonaan euroon. Osakekohtainen voitto oli 0,26 euroa eli sentin pienempi kuin vuotta aiemmin.

Alkuvuoden kasvu oli Nordeassa edelleen voimakasta. Luotonanto lisääntyi 14 prosenttia ja asuntoluotot 10 prosenttia. Talletukset kasvoivat samaan aikaan 12 prosenttia ja luottomarginaalit paranivat. Säästämisen tilit kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä peräti 21 prosenttia.

Rahoitusmarkkinoiden epävarmuus tuntui Nordeassa selvimmin säästötilien suosion kasvuna, kertoo kesäkuussa eläkkeelle siirtyvä varakonsernijohtaja Markku Pohjola. Nordean varainhankintaan markkinoiden levottomuudella ei ole ollut vaikutusta. Se nostaa ennen pitkää kuitenkin pankkien rahoituskustannuksia ja luottomarginaaleja.

- Levottomuus rahamarkkinoilla jatkuu koko tämän vuoden. Ei kuitenkaan ole syytä olla negatiivinen. Pikemminkin olen varovaisen optimistinen. Laskusuhdanne jää suhteellisen lyhtyaikaiseksi, eivätkä rahoitusmarkkinoiden ongelmat välttämättä heijastu kovin voimakkaasti reaalitalouteen, Pohjola sanoo.

Suomen Nordea pysyi tammi-maaliskuussa konsernin tähtenä. Sen liiketulos ja kulu-tuottosuhde olivat konsernin parhaat. Nordea oli Suomen markkinajohtaja talletuksissa ja lainoissa noin kolmanneksen markkinaosuudella. Asuntolainoista Nordean osuus oli 31 prosenttia eli toiseksi suurin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.