Ulkoasiainvaliokunnassa päästy yksimielisyyteen Suomen kansallisen Nato-prosessin aikataulusta

Miten Suomen Nato-kevät etenee, Halla-aho ja Häkkänen? 11:00
Miten Suomen Nato-kevät etenee, Halla-aho ja Häkkänen?

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa on yhteinen näkemys siitä, miten Suomen Nato-lainsäädännön aikataulun kanssa toimitaan, kertoo ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.).

Asian käsittelyä jatketaan kuitenkin ensi viikolla, eikä valiokunnan mietintö ole vielä valmis.

Eduskuntapuolueista kokoomus, vihreät, SDP ja keskusta kertoivat jo eilen kannattavansa sitä, että Suomen kansallinen Nato-lainsäädäntö nuijitaan valmiiksi tällä vaalikaudella.

Tänään myös RKP, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto katsoivat, että he ovat valmiita hyväksymään tämän näkemyksen.

Eduskuntapuolueet pitivät tänään eduskunnan puhemies Matti Vanhasen johdolla kokouksen, jossa käytiin vielä läpi eduskuntaryhmien kantoja siitä, pitäisikö Suomen kansalliset Nato-prosessit nuijia läpi eduskunnassa ennen vaalikauden loppua.

Eilen nopean käsittelyn kannalla olivat SDP, kokoomus, keskusta ja vihreät. Perussuomalaiset ei vielä eilen kertonut kantaansa, mutta Halla-ahon mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä on antanut jo muutama viikko sitten perussuomalaisten valiokuntaryhmälle mandaatin tavoitella konsensusta ja yhtyä siihen konsensukseen.

Halla-ahon johtama eduskunnan ulkoasiainvaliokunta tekee Suomen Nato-jäsenyydestä mietinnön, jonka pohjalta eduskunta äänestää. Vaikka eduskunta ja presidentti hyväksyisivät lakiesityksen, Suomesta ei voi tulla Naton täysjäsentä ennen kuin kaikki nykyiset jäsenmaat ovat ratifioineet jäsenyyden.

Lue myös:

    Uusimmat