Suomen luottopuolustaja ohjattiin koronatestiin – MM-kultaa laukonut rankkarispesialisti pikahälytyksellä puolivälieräotteluun

Suomen miesten salibandymaajoukkueen kokoonpanoon tehtiin keskiviikkona väliaikaisesti yksi pelaajamuutos. Pikahälytyksellä MM-kisajoukkueeseen kutsuttu hyökkääjä Miko Kailiala korvaa keskiviikkoillan MM-puolivälieräottelussa puolustaja Tatu Väänäsen.

Väänänen, 38, kärsii Salibandyliiton tiedotteen mukaan flunssan oireista ja on ohjattu koronavirustestiin. Turnaussääntöjen mukaan testiin ohjattu pelaaja voidaan väliaikaisesti korvata varapelaajalla.

Kailiala, 28, on pelannut urallaan 70 maaottelua. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari ja edustanut Suomea kolmissa edellisissä MM-kisoissa.

Kotimaan kentillä rankkarispesialistina tunnettu Kailiala on maajoukkuepaidassa onnistunut rangaistuslaukauksessa muun muassa vuoden 2016 MM-finaalissa. Sunnuntaina Latvia-ottelussa Suomelta epäonnistuivat rangaistuslaukauksessa sekä Sami Johansson että Ville Lastikka.

Suomen joukkue tiedotti keskiviikkona, että myös Joonas Pylsy on sivussa puolivälieräottelusta. Hän kuntouttaa itseään turnauksen seuraaviin otteluihin. Suomi kohtaa keskiviikkoiltana Helsingissä Slovakian kello 18.45.

Lue myös:

    Uusimmat