Suomen luonnonsuojeluliitto kannattaa hanhityöryhmän ehdotusta vaihtoehtoisista ruokailupaikoista

Valkoposkihanhien määrä kasvoi pääkaupunkiseudulla – työryhmä selvittää tilannetta 2:12
Näin työryhmän työskentelystä uutisoitiin aiemmin.

Suomen luonnonsuojeluliitto sanoo kannattavansa tiistaina raporttinsa jättäneen hanhityöryhmän ehdotusta lintujen vaihtoehtoisten ruokailupaikkojen eli lintupeltojen lisäämisestä.

– On tärkeää muistaa, että jos hanhille ei ole rauhallisia lintupeltoja levähdyspaikoiksi, niiden karkottaminen johtaa vain lintujen lentelyyn pellolta toiselle, eivätkä vahingot pienene, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä tiedotteessa.

Hänen mukaansa työryhmän raportissa parasta on myös esitys korvausjärjestelmän kehittämiseksi, jotta viljelijöille voidaan varmistaa nopeat korvaukset.

Työryhmä esittää muun muassa, että jatkossa korvaushakemukset käsiteltäisiin nopeutetussa menettelyssä, kuten toimittiin kevään vahinkojen kohdalla.

Lisäksi työryhmä ehdottaa sähköisen hakujärjestelmän kehittämistä korvausten käsittelyä varten. Näin siksi, että sähköinen hakemusjärjestelmä sujuvoittaisi korvaushakemusten tekoa ja niiden käsittelyä.

Suomen luonnonsuojeluliitto sanoo työryhmän todenneen itsekin, ettei lintudirektiivi mahdollista yleistä valkoposkihanhien metsästystä. Poikkeuslupia voi kuitenkin tarvittaessa hakea isojen vahinkojen takia, ellei muita ratkaisuja ole, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat