Mainos

Suomen laulajain ja soittajien liitto 80-vuotias

Laulu -ja soittojuhlat kesäkuussa Haminassa.

Suomen laulajain ja soittajain liitolla on juhlavuosi. Valtakunnallinen keskusjärjestö täyttää 80 vuotta. Merkkipäivää juhlitaan kesäkuussa Haminassa, Vehkalahdella ja Kotkassa. Päätapahtumaa isännöi Hamina, jonne odotetaan yli kolmeatuhatta esiintyjää.

Ohjelmassa on kuorojen ja orkesterien konsertteja, eri kuoromuotojen katselmuksia ja koulutustapahtumia. Yhteislaulut ovat myös kiinteä osa ohjelmaa. Juhlien pääesiintyjiä ovat naiskuoro Philomela ja lauluyhtye Rajaton.

Philomela tunnetaan väkevistä kansanmusiikkipohjaisista esityksistään. Rajaton on nimensä mukaisesti kaatanut musiikillisia raja-aitoja. Väriä tuovat juhlille myös ulkomaiset esiintyjäryhmät. Pääjuhla järjestetään Haminan Bastionissa.

Ohjelma rakentuu eri kuoromuotojen ja orkesterien yhteisesityksille. Bastionissa kuullaan myös harvoin esitettyjä kuorolle ja orkesterille sävellettyjä teoksia.

Suomen ensimmäiset yleiset Laulu -ja soittojuhlat järjestettiin Jyväskylässä 1884. Sulasolin omat Laulu -ja Soittojuhlat alkoivat vuonna 1934. Sulasol, Suomen laulajain ja soittajain liitto on maamme aktiivisten musiikinharrastajien valtakunnallinen keskusjärjestö. Liittoon kuuluu noin 380 kuoroa ja 20 orkesteria eli noin 14 000 laulajaa ja soittajaa. Laulu -ja Soittojuhlat ovat 14. - 16. kesäkuuta.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja