Mainos

Suomen korkein asuintorni valmistuu parin vuoden päästä – neliöhinnat vetävät hiljaiseksi

Helsingin Kalasatamaan valmistuvan Suomen korkeimman asuinrakennuksen hinnasto on julkistettu. 

SRV:n REDI-tornitaloprojektiin kuuluva Majakka-asuintorni valmistuu arviolta vuonna 2018. Kyseessä on ensimmäinen tornitalo useiden asuintornien sarjasta.

Majakka nousee 132 metrin korkeuteen ja sen 35 kerroksessa on yhteensä 283 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin.

Majakan yläosaan tehdään asukkaita varten ”klubi-/juhlatilat”. Ensimmäinen varsinainen asuinkerros on rakennuksen kuudennessa kerroksessa. 

Kokonaisuuteen ympätään vielä suuri kauppakeskus, joka sijaitsee alueelle valmistuvien muiden tornitalojen alapuolella. Kauppakeskukseen pääsee asunnoista suoraan hissillä. Myös metro pysähtyy keskellä kauppakeskusta. Lisäksi Majakasta löytyy myös oma aulapalvelu. 

Kuulostaa siis varsin mukavalta, mutta korkealla sijaitsevien asuntojen hinta on – korkea. Ylimmän kerroksen asunnon neliöhinta liikkuu 16 000 euron paikkeilla. Alimman asuinkerroksen asuntoja saakin jo noin 6 600 euron neliöhintaan.

Vaikka rakennuksessa onkin 283 asuntoa, niin  yli sadan neliön asuntoja on tarjolla vain viisi kappaletta. Huoneistot ovat siis kooltaan varsin maltilliset.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja