Suomen ja Kanadan naiskiekkoilijat tuntevat toistensa metkut – "Peli tulee olemaan aggressiivista"

MM-kilpailujen välierässä kohtaavien Suomen ja Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkueiden pelaajat tuntevat toistensa metkut hyvin. Osa tahkoaa seurajoukkuetasollakin samoissa sarjoissa tai peräti samassa joukkueessa, kuten Suomen Venla Hovi neljän Kanadan pelaajan kanssa.

Hovin joukkuetovereina Calgary Infernossa pelasivat Brianne Jenner, Rebecca Johnston, Blayre Turnbull ja Brigette Lacquette.

- Venla on maailmanluokan pelaaja ja mahtava joukkuetoveri. Hän on fiksu pelaaja ja tekee kaukalossa kovasti hommia. Nautin kaudesta samassa joukkueessa hänen kanssaan, Jenner tuumii.

Hovin ajatukset ovat samankaltaiset, kun häneltä kysyy Jenneristä.

- Jenneristä tuli minulle yksi suosikkipelaajista, kun sain pelata hänen kanssaan vuoden ajan. Hän opetti minulle paljon. Hän on kova työmyyrä, mutta osaa myös tehdä maaleja ja pisteitä.

Aivan kuin Calgaryn kaksikko olisi sopinut, mitä toisistaan sanovat. Näin ei kuitenkaan ole, ja viimeistään lauantaina kohteliaisuudet unohtuvat, kun joukkueet iskevät yhteen välierässä.

"Lauantaina olemme ihan liekeissä"

Suomen pelaajien mielessä kutittelee historian ensimmäinen MM-finaali, jonne paikka irtoaisi voitolla. Todennäköisyydet ovat Suomea vastaan. Naisleijonat on voittanut Kanadan vain kerran arvokilpailuissa. Kaksi vuotta sitten Suomi voitti alkusarjassa 4–3, mutta hävisi 0–4 välierän.

- Suomi saa taakseen kotiyleisön, joka pitää melua. Meidän täytyy pelata omaa peliämme. Peli tulee olemaan aggressiivista kaikkialla kaukalossa, Jenner ennakoi.

Espoossa pelattavien MM-kotikisojen alkusarjassa Suomi jäi pahasti Kanadan jyrän alle ja hävisi 1–6.

–  Ihan sairaan hienoa on päästä pelaamaan heitä vastaan uudestaan. Jokainen on päässyt jo kerran kokeilemaan vauhtia. Perjantaina laitetaan kroppaa vähän liikkeelle ja lauantaina olemme ihan liekeissä, Hovi lupasi.

–  Kaksinkamppailut pitää voittaa ja töitä pitää tehdä edelliskohtaamista enemmän. Vastaan tulee neljä todella työteliästä kentällistä. Yhtäkään vaihtoa ei voi antaa mennä ohi, Hovi tuumi.

Kanada ja Yhdysvallat ovat yleensä marssineet arvokilpailuissa alkusarjasijoitusten perusteella suoraan välieriin, mutta laajennetussa kymmenen joukkueen turnauksessa myös A-lohkon ykkönen ja kakkonen joutuivat puolivälieriin.

–  Jo viime MM-kilpailuissa (2017) olimme lähellä joutua puolivälieriin, koska hävisimme silloin alkulohkossa Suomelle, Jenner muisti kahden vuoden takaisen asetelman.

Maaliero pelasti tuolloin Kanadan suoraan välieriin, jossa se rökitti puolivälierissä itsensä väsyttäneen Suomen. Lauantain otteluun kummallakin on takana yhtä lyhyt huili.

Toisessa välierässä kohtaavat Yhdysvallat ja Venäjä. 

Lue myös:

    Uusimmat