Suomen hiihtomaajoukkueessa koronavirustartunta

2:47
Videolla Tulosruudun tuorein koronakatsaus.

Hiihtoliiton mukaan Suomen maastohiihtomaajoukkueen valmentajaVille Oksanen on ollut karanteenissa koronavirusaltistuksen ja -tartunnan vuoksi viime viikon keskiviikosta lähtien.

Suomen joukkue matkusti maailmancupin kilpailuihin Québec Cityyn Kanadaan tiistaina. Seuraavana päivänä Oksanen sai tiedon altistuksesta. 

– Herätessäni paikallista aikaa keskiviikkoaamuna, olin saanut soittoja ja viestejä Suomesta. Viikonloppuna vierailemissani häissä oli ollut henkilö, joka oli häiden jälkeen sairastunut, käynyt testeissä, ja saanut positiivisen Covid-19 testituloksen. Tiedon saatuani eristin itseni välittömästi joukkueesta ja muista henkilöistä. En ollut THL:n kriteerien mukaan ollut lähikontaktissa sairastuneen kanssa, mutta jatkoimme joukkueen lääkärin kanssa karanteeniani ja etsimme Kanadan viranomaisten ja kisajärjestäjien kautta pääsyä koronatestiin, Oksanen kertoo.

Torstaina sekä Suomen että muiden maiden maajoukkueet päätyivät matkustamaan kisapaikalta kotimaihinsa laajenevan koronaepidemian ja kiristyneiden matkustussääntöjen takia. Oksanen pääsi testiin ja jäi hotellikaranteeniin.

Lauantaina valmistuneen testin mukaan Oksasella todettiin positiivinen Covid-19 -tartunta. 

Hiihtoliiton mukaan Oksanen on ollut koko karanteenin ajan hyvävointinen. Oksasen tulee kuitenkin antaa Kanadan viranomaisille kaksi negatiivista testitulosta ennen kuin hän pääsee matkustamaan Suomeen.

Liiton mukaan kukaan muu Suomen joukkueesta ei ole sairastunut. 

Lähde: Hiihtoliiton tiedote

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja