Suomen cupin viestimestarien ankkurilla loistava viikonloppu – kaksi voittoa kotiin

Kainuun Hiihtoseuran ykkösjoukkue voitti maastohiihdon Suomen cupin naisten vapaan hiihtotavan 3x4 kilometrin viestin Vuokatissa. Vuokatti Ski Team Kainuu kukisti Vantaan Hiihtoseuran tiukassa loppukirikamppailussa toisesta sijasta.

Kainuun Hiihtoseuran viestiä veivät Anita Korva, Anni Alakoski ja ankkuri Anne Kyllönen.

– Eihän tuossa mitään hirveää vauhdin hurmaa ollut. Valmistautuminen ei ollut kovin hyvä. Kyllä tuntui lihaksissa, ettei ollut mitenkään helppoa tuo meneminen, Anita Korva sanoi.

Kyllönen sanoi yllättyneensä lähes 50 sekunnin erosta kakkoseksi kirineeseen Vuokatti Ski Team Kainuuseen. Kyllöselle viikonloppu oli onnistunut, sillä hän voitti lauantaina vapaan sprintin.

–  Yllättävän isot erot, vaikka oli lyhyt rata ja liukas keli.

"Suksi ja voitelut olivat tosi onnistuneita"

Hopeajoukkue Vuokatin Katri Lylynperä kertoi harjoitelleensa tänä vuonna aiempaa tehopainotteisemmin ja olleensa sen vuoksi harjoituskaudella ajoittain tavanomaista väsyneempi.

–  Mielenkiintoista nähdä, miten se jalostuu kilpailukunnoksi ja miten se kestää koko kauden, tämmöinen harjoittelu, Lylynperä sanoi.

– Suksi ja voitelut olivat tosi onnistuneita. Paljastui, että itsellä oli todella hyvä kalusto alla. Omassa kropassa oli pikkuisen kankea tunne, mutta hyvin jaksoin hakata, Lylynperä sanoi.

Miesten 3x6 kilometrin viestin nopein oli Jämin Jänne, jonka kolmikon muodostivat Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola. Toiseksi sijoittui Puijon Hiihtoseura 1, joka jäi voittajasta vajaat 39 sekuntia. Ilmajoen Kisailijat 1 oli kolmas.

Vuokatin kisa on maastohiihdon Suomen cupin kauden avausviikonvaihde.