Mainos

Suomeen saapuu presidenttivieraita

Vietnamin presidentti Nguyen Minh Triet saapuu valtiovierailulle Suomeen huomenna. Kolmipäiväisen vierailun aikana presidentti Triet osallistuu muun muassa Suomen ja Vietnamin taloussuhteita käsittelevään foorumiin, tutustuu suomalaiseen elinkeinoelämään ja metsätalouteen sekä vierailee Ilmatieteenlaitoksella.

Vastaanottoseremoniat ja viralliset keskustelut tasavallan presidentti Tarja Halosen kanssa järjestetään torstaina. Lisäksi presidentti tapaa pääministeri Matti Vanhasen.

Vietnam on Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyön kumppanimaa. Suomen kehitysavun maksatukset Vietnamille olivat vuonna 2009 noin 15 miljoonaa euroa. Pääsektoreita ovat vesi ja sanitaatio, metsäala ja maaseutukehitys.

Vasemmistopresidentti Boliviasta saapuu perjantaina

Bolivian presidentti Evo Morales saapuu perjantaina presidentti Halosen vieraaksi. Myös Morales tapaa pääministeri Vanhasen sekä saamelaisten edustajia.

Maailman ainoa alkuperäiskansoihin kuuluva presidentti esittelee perjantaina taitojaan jalkapallo-ottelussa ja pitää lauantaina ilmastonmuutosta ja kapitalismia käsittelevän puheen Helsingin yliopistolla.

(MTV - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.