Suomeen saapuneen koronalaivan miehistöstä yli puolella on koronatartunta – laivalta hoitoon viedyn kunto on vakaa: "Laiva on jo lähtenyt Uudestakaupungista"

2:38
Norjalainen koronalaiva on jo lähtenyt Uudestakaupungista – yli puolella miehistöstä on koronatartunta

Eilen Uudenkaupungin satamaan saapuneella norjalaisella rahtilaivalla todettiin Yaran Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpään mukaan peräti 12 koronatartuntaa. Laivalla on tällä hetkellä 20 työntekijää. Kankaanpää kertoi MTV Uutiset Livessä asian tuoreimmat tiedot tapauksesta.

Kankaanpään mukaan laivan lasti on saatu purettua.

– Purku onnistui odotettua nopeammin ja laiva on jo lähtenyt Uudestakaupungista.

Purun tavoitteena oli, ettei yksikään henkilö poistu laivasta.

– Kukaan ei ole poistunut paitsi yksi henkilö, joka on viety jatkohoitoon. Meille on kerrottu, että hänen tilansa on vakaa ja kaikki on kunnossa siltä osin, Kankaanpää kertoo.

Aluksen jatkosta Kankaanpäällä ei ole tietoa.

– Laiva on tällä hetkellä ankkurissa Isokarin eli Uudenkaupungin edustalla. Parasta aikaa Yara ja varustamo tekevät yhteistyötä, jotta päätetään, miten tästä edetään. Lisäksi tällä voidaan varmistaa miehistön terveys, ja se, ettei virus leviä. On myös varmistettava aluksen turvallinen operointi, Kankaanpää luettelee.

Viron yleisradioyhtiö ERR kertoi eilen, että laivan 21 hengen miehistöstä 14:lla on todettu koronavirustartunta. Kaksi heistä jäi Viroon.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja