Norjalainen koronalaiva Uudessakaupungissa: Rahdin purkutoimissa laivaan astuu vain yksi suojattu henkilö

Koronalaiva saapui Uudenkaupungin satamaan – kukaan ei saa poistua norjalaisesta rahtialuksesta 2:14
MTV Uutiset Live kertoo uusimmat tiedot rahtialuksen koronatilanteesta – katso lähetys yllä

Uudenkaupungin Yaran satamaan on saapunut tänään norjalainen rahtialus, jonka miehistöllä on todettu koronavirustartuntoja. 

Yara Suomen lehdistötiedotteen mukaan yksi laivan henkilökunnasta toimitetaan tutkimuksiin. Hänet kuljetetaan lääkäriin ambulanssilla.

– Ensihoito tulee paikalle ja arvioi jatkohoidon tarpeen, Uudenkaupungin Yaran sataman tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää sanoo.

Laivan muu henkilökunta ei poistu laivasta. Kankaanpään mukaan laivan henkilökuntaan ei kuulu suomalaisia.

Toisin kuin Yara Suomi aiemmin tiedotti, laiva saapui Uudenkaupungin satamaan yhden aikoihin päivällä. Kankaanpään mukaan rahdin purun valmistelu on aloitettu. Hänen arvionsa mukaan purku tulee kestämään vajaan vuorokauden, minkä jälkeen laiva jatkaa matkaansa.

– Purku kestää noin 20 tuntia. Siihen päälle aloitukset ja lopetukset, niin laiva on satamassa vajaan vuorokauden.

Kankaanpään tiedossa ei ole, mihin laiva jatkaa matkaansa.

Yara Suomen toimitusjohtaja Tommi Hevonoja kertoi aamulla, että rahdin purkutoiminta hoidetaan siten, että laivaan ei mene Yaran henkilökunnasta kuin yksi henkilö, joka on suojattu suojavälineillä tartuntavaaran välttämiseksi. Laiva jatkaa matkaansa heti purun päätyttyä.

Viron yleisradioyhtiö ERR kertoo, että laivan 21 hengen miehistöstä 14:lla on todettu koronavirustartunta. Kaksi heistä jäi Viroon. Toinen Viroon jääneistä oli Venäjän ja toinen Filippiinien kansalainen. ERR kertoi, että miehistö olisi palaamassa Suomeen karanteeniin.

Lue myös:

    Uusimmat