Koronalaiva saapunut Uuteenkaupunkiin – norjalaisen rahtialuksen miehistössä todettu 14 tartuntaa, yksi kuljetettu satamasta lääkäriin

2:14
MTV Uutiset Live kertoo uusimmat tiedot rahtialuksen koronatilanteesta – katso lähetys yllä

Kaksi miehistön jäsentä jäi sairaalahoitoon Viroon aluksen jatkaessa kohti Suomea karanteeniin.

Norjalainen Yara Nauma -rahtialus lähti Sillamäen satamasta Virossa viime keskiviikkona paluumatkalle Helsinkiin. Aluksen 21-henkisestä miehistöstä kaikkiaan 14:sta todettiin koronatartunta, kertoo Viron yleisradio ERR.

 Viron terveysviraston asiantuntija Eike Kingsepp kertoo ERR:lle, että tartunnan saaneista 12 oli muutoin hyvässä kunnossa, eikä tarvinnut lisähoitoa. 

Kaksi miehistön jäsentä toimitettiin sairaalaan. Henkilöt ovat Venäjän ja Filippiinien kansalaisia. Alus jatkoi matkaansa karanteeniin Uudenkaupungin satamaan.

Yara Suomen toimitusjohtaja Tommi Hevonoja kertoo STT:lle, että laivan henkilökuntaa ei päästetä poistumaan laivasta.

Yara Suomen lehdistötiedotteen mukaan yksi laivaston henkilökunnasta toimitetaan tutkimuksiin. Hänet kuljetetaan lääkäriin ambulanssilla.

Purkutoiminta hoidetaan siten, että laivaan ei mene Yaran henkilökunnasta kuin yksi henkilö, joka on suojattu suojavälineillä tartuntavaaran välttämiseksi. Laiva jatkaa matkaansa heti purun päätyttyä.

Uudenkaupungin Yaran sataman tehtaanjohtaja Teija Kankaanpään mukaan laivaston henkilökunnassa ei ole suomalaisia. Hänen tiedossaan ei ole, mihin laiva jatkaa matkaansa.

Korjattu 7.8.2020 kello 8.41: poistettu maininta, että alus olisi matkalla Helsinkiin.

Päivitetty STT:n tietojen mukaisesti 7.8.2020 kello 9.41.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja